Guguluf cu umplutura de nuci

Guguluf-ul cu umplutura de nuci este un desert fraged aromat, usor de preparat.

Ingrediente Guguluf cu umplutura de nuci:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 180 g zahar
  • 250 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 g smantana
  • 260 g faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare

Umplutura cu nuci:

  • 150 g miez de nuca
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara pudra

Preparare Guguluf cu umplutura de nuci:

Umplutura cu nuci:

  • Miezul de nuca se pune intr-o tava mare de cuptor in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava la cuptor 10-15 minute la 160 grade celsius, cat se se rumeneasca usor miezul de nuca.
  • Nucile se lasa apoi sa se raceasca, se taie in bucatele  si se amesteca intr-un castron cu zaharul brun si scortisoara.

Blat:

  • Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu sarea si bicarbonatul.
  • Intr-un alt castron mixati untul cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Se incorporeaza apoi smantana si esenta de vanilie.
  • In final se incorporeaza faina + sarea + bicarbonatul cu ajutorul unei spatule.
  • Ungeti cu  20 g unt si presarati 2 linguri faina intr-o forma de guguluf.
  • Turnati cca. 1/3 din compozitia de blat obtinuta anterior, nivelati.
  • Presarati 1/2 din umplutura de nuci pregatita anterior pe toate suprafata aluatului pus in tava.
  • Turnati 1/3 din compozitia de blat, nivelati.
  • Presarati uniform restul de umplutura de nuci peste stratul 2 de aluat din tava.
  • Turnati restul de 1/3 din compozitia de blat, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 165 grade celsius cca. 60 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se lasa Guguluf -ul cu umplutura de nuci sa se raceasca in tava cca. 15 minute, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau un platou.
  • Se asteapta sa se raceasca complet Guguluf -ul cu umplutura de nuci, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.