Guguluf cu umplutura de nuci
Guguluf-ul cu umplutura de nuci este un desert fraged aromat, usor de preparat.

Ingrediente Guguluf cu umplutura de nuci:
Blat:
- 4 oua mari
- 180 g zahar
- 250 g unt moale
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 g smantana
- 260 g faina
- ½ lingurita bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
Umplutura cu nuci:
- 150 g miez de nuca
- 5 linguri zahar brun
- 2 lingurite scortisoara pudra
Preparare Guguluf cu umplutura de nuci:
Umplutura cu nuci:
- Miezul de nuca se pune intr-o tava mare de cuptor in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava la cuptor 10-15 minute la 160 grade celsius, cat se se rumeneasca usor miezul de nuca.
- Nucile se lasa apoi sa se raceasca, se taie in bucatele si se amesteca intr-un castron cu zaharul brun si scortisoara.
Blat:
- Intr-un castron se amesteca faina cernuta cu sarea si bicarbonatul.
- Intr-un alt castron mixati untul cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Se incorporeaza apoi smantana si esenta de vanilie.
- In final se incorporeaza faina + sarea + bicarbonatul cu ajutorul unei spatule.
- Ungeti cu 20 g unt si presarati 2 linguri faina intr-o forma de guguluf.
- Turnati cca. 1/3 din compozitia de blat obtinuta anterior, nivelati.
- Presarati 1/2 din umplutura de nuci pregatita anterior pe toate suprafata aluatului pus in tava.
- Turnati 1/3 din compozitia de blat, nivelati.
- Presarati uniform restul de umplutura de nuci peste stratul 2 de aluat din tava.
- Turnati restul de 1/3 din compozitia de blat, nivelati.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 165 grade celsius cca. 60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se lasa Guguluf -ul cu umplutura de nuci sa se raceasca in tava cca. 15 minute, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau un platou.
- Se asteapta sa se raceasca complet Guguluf -ul cu umplutura de nuci, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: