Negresa cu mousse  capsuni

Negresa cu mousse  capsuni este un desert excelent,  usor de preparat. Blatul fraged cu gust intens de ciocolata se combina perfect cu  fructele aromate alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Negresa cu mousse  capsuni:

Negresa:

  • 200 g ciocolata dark
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 175 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao

Mousse capsuni:

  • 300 g capsuni
  • 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 395 g)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 10 g gelatina granulata
  • 30 ml apa

Decor:

  • Ciocolata rasa
  • Capsuni intregi

Preparare Negresa cu mousse  capsuni:

Negresa:

  • Ciocolata rupta in bucatele se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioata antiaderenta la foc mic.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi se adauga in acesta ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Incorporati apoi zaharul, faina cernuta, cacaua si praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt; nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Negresa obtinuta se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se aseaza pe un platou.

Mouse de capsuni:

  • Gelatina se pune la inmuiat in apa cca. 7 minute.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se pun intr-un blender impreuna cu laptele condensat, smantana pentru frisca si sucul de lamaie.
  • Se mixeaza  pana se obtine o compozitie omogena.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca cateva minute si se adauga in compozitia din blender; se mai mixeaza 1-2 minute pana la omogenizare.
  • Mousse-ul de capsuni obtinut se intinde uniform peste blatul de negresa racit complet.
  • Se da platoul la frigider 3-4 ora sau pana cand gelatina s-a inchegat.
  • Negresa cu mousse  capsuni se decoreaza cu achii de ciocolata/ciocolata rasa si capsuni intregi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.