Negresa cu mousse capsuni
Negresa cu mousse capsuni este un desert excelent, usor de preparat. Blatul fraged cu gust intens de ciocolata se combina perfect cu fructele aromate alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Negresa cu mousse capsuni:
Negresa:
- 200 g ciocolata dark
- 150 g unt
- 3 oua
- 175 g zahar
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura cacao
Mousse capsuni:
- 300 g capsuni
- 1 cutie lapte condensat (cutie metalica 395 g)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 10 g gelatina granulata
- 30 ml apa
Decor:
- Ciocolata rasa
- Capsuni intregi
Preparare Negresa cu mousse capsuni:
Negresa:
- Ciocolata rupta in bucatele se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioata antiaderenta la foc mic.
- Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi se adauga in acesta ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati apoi zaharul, faina cernuta, cacaua si praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt; nivelati.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Negresa obtinuta se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se aseaza pe un platou.
Mouse de capsuni:
- Gelatina se pune la inmuiat in apa cca. 7 minute.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se pun intr-un blender impreuna cu laptele condensat, smantana pentru frisca si sucul de lamaie.
- Se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena.
- Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca cateva minute si se adauga in compozitia din blender; se mai mixeaza 1-2 minute pana la omogenizare.
- Mousse-ul de capsuni obtinut se intinde uniform peste blatul de negresa racit complet.
- Se da platoul la frigider 3-4 ora sau pana cand gelatina s-a inchegat.
- Negresa cu mousse capsuni se decoreaza cu achii de ciocolata/ciocolata rasa si capsuni intregi.
Please follow and like us: