Prajitura cu mousse de capsuni

Prajitura cu mousse de capsuni este un desert de vara foarte savuros, delicat, racoritor si cu un aspect elegant.

Prajitura cu mousse de capsuni

Ingrediente Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mousse de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 150 g zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 20 g gelatina

Decor:

  • 30 g cicolata negra rasa
  • Cateva capsuni taiate pe jumatate

Preparare Prajitura cu mousse de capsuni:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina + amidonul + praful de copt cernute.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand se incorporeaza ingredientele solide.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cc. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate blatul din cuptor se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.

Mousse de capsuni:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 130 ml apa rece cca. 7-8 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg bine de apa, se taie in bucatele, se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra, si se mixeaza cateva secunde pana cand obtinem un piure de capsuni.
  • Smantana pentru frisca se bate pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
  • Incorporam apoi in aceasta piureul de capsuni in 3-4 reprize.
  • In final se incorporeaza gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit cateva minute.
  • Mousseul de capsuni obtinut se lasa la frigider pana cand gelatina incepe sa se inchege usor, astfel incat sa o putem intinde pe blaturi.

Asamblare Prajitura cu mousse de capsuni:

  • Pe unul din blaturile obtinute se intinde cca. 2/3 din mousse-ul de capsuni ce a stat la frigider.
  • Se acopera cu cel de-al doilea blat, pe care-l impingeti usor in mousse-ul de capsuni.
  • Intindeti restul de mousse peste acesta.
  • Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
  • Dati Prajitura cu mousse de capsuni la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
  • Decorati fiecare bucata cu jumatati de capsuni.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon208

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.