Prajitura cu mousse de capsuni
Prajitura cu mousse de capsuni este un desert de vara foarte savuros, delicat, racoritor si cu un aspect elegant.
Ingrediente Prajitura cu mousse de capsuni:
Blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 1/2 lingurita praf de copt
Mousse de capsuni:
- 500 g capsuni
- 150 g zahar pudra
- 500 ml smantana pentru frisca
- 20 g gelatina
Decor:
- 30 g cicolata negra rasa
- Cateva capsuni taiate pe jumatate
Preparare Prajitura cu mousse de capsuni:
Blat:
- Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
- Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Incorporati galbenusurile cu amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
- In final se adauga faina + amidonul + praful de copt cernute.
- Amestecati usor cu spatula pana cand se incorporeaza ingredientele solide.
- Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cc. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se scoate blatul din cuptor se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se doua blaturi.
Mousse de capsuni:
- Gelatina se pune la inmuiat in cca. 130 ml apa rece cca. 7-8 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg bine de apa, se taie in bucatele, se pun intr-un blender impreuna cu zaharul pudra, si se mixeaza cateva secunde pana cand obtinem un piure de capsuni.
- Smantana pentru frisca se bate pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
- Incorporam apoi in aceasta piureul de capsuni in 3-4 reprize.
- In final se incorporeaza gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit cateva minute.
- Mousseul de capsuni obtinut se lasa la frigider pana cand gelatina incepe sa se inchege usor, astfel incat sa o putem intinde pe blaturi.
Asamblare Prajitura cu mousse de capsuni:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde cca. 2/3 din mousse-ul de capsuni ce a stat la frigider.
- Se acopera cu cel de-al doilea blat, pe care-l impingeti usor in mousse-ul de capsuni.
- Intindeti restul de mousse peste acesta.
- Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
- Dati Prajitura cu mousse de capsuni la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
- Decorati fiecare bucata cu jumatati de capsuni.
Please follow and like us: