Negresa clasica  cu capsuni si ciocolata cu lapte

Negresa clasica  cu capsuni si ciocolata cu lapte este o prajitura savuroasa, ce se prepara rapid si usor. Fructele dulci, usor zemoase se combina excelent cu ciocolata neagra, dar si cu cea cu lapte, alcatuind un desert delicios.

Ingrediente Negresa clasica  cu capsuni si ciocolata cu lapte:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 210 g unt
  • 200 g ciocolata neagra
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 200 g capsuni
  • 80 g ciocolata cu lapte

Preparare Negresa clasica  cu capsuni si ciocolata cu lapte:

  • Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se toarna apoi peste acestea compozitia de ciocolata obtinuta anterior, dupa ce s-a racit.
  • In fina se incorporeaza faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate, se aranjeaza uniform in compozitia din tava.
  • Ciocolata cu lapte se rupe in bucatele, iar acestea se pun printre caspunile din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincazit la 170 grade celsius cca. 30 minute.
  • Negresa clasica  cu capsuni si ciocolata cu lapte se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.