Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni
Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni este un desert deosebit ce merita incercat. Pandispanul de cacao se combina perfect cu mousse-ul de capsuni si decorul de frisca si mascarpone.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni:
Blat cacao:
- 5 oua
- 200 g zahar
- 130 g faina
- 1 plic budinca de vanilie (40 g)
- 40 g cacao
- 20 ml ulei
Insiropare:
- 150 ml cafea tare
Mousse capsuni:
- 13 g gelatina + 3 linguri apa
- 450 g capsuni curatate
- 60 g zahar
- 300 ml smantana pentru frisca rece
Decor:
- 300 ml smantana pentru frisca rece
- 250 g mascarpone rece
- 30 g zahar pudra
- 50 g ciocolata cu lapte
Preparare Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni:
Blat cacao:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turanti uleiul, amestecati usor.
- Adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de la budinca de vanilie si cacao.
- Amestecati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce s-a racit complet se insiropeaza cu cei 150 ml cafea.
Mousse capsuni:
- Gelatina se inmoaie in cele 3 linguri de apa cca. 5-7 minute.
- Capsunile se pun la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.
- Cand compozitia incepe sa fiarba se inchide focul, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se pune in blender si se mixeaza cateva secunde.
- Compozitia obtinuta se toarna inapoi in craticioara in care au fiert capsunile si se adauga gelatina inmuiata, se amesteca energic pana la omogenizare si se lasa sa se raceasca complet.
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine frisca; se adauga mousse-ul de capsuni obtinut anterior, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se intinde uniform peste blatul inmuiat cu cafea din tava.
- Se da tava la frigider o ora.
- Dupa aceea se decoreaza cu frisca+mascarpone+zahar pudra:
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu mascaropenele rece si zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena.
- Aceasta se va intinde uniform peste mousse-ul de capsuni ce a stat la rece o ora.
- Deasupra se decoreaza cu ciocolata cu lapte.
- Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni se da din nou la frigider minimum 4 ore, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
Iata un desert care merita incercat! Textura si gustul sunt impecabile. Sunt sigura ca nu vei regreta daca vei incerca aceasta reteta!