Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni

Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni este un desert deosebit ce merita incercat. Pandispanul de cacao se combina perfect cu mousse-ul de capsuni si decorul de frisca si mascarpone.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni:

Blat cacao:

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g)
  • 40 g cacao
  • 20 ml ulei

Insiropare:

  • 150 ml cafea tare

Mousse capsuni:

  • 13 g gelatina + 3 linguri apa
  • 450 g capsuni curatate
  • 60 g zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca rece

Decor:

  • 300 ml smantana pentru frisca rece
  • 250 g mascarpone rece
  • 30 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata cu lapte

Preparare Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni:

Blat cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turanti uleiul, amestecati usor.
  • Adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de la budinca de vanilie si cacao.
  • Amestecati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a racit complet se insiropeaza cu cei 150 ml cafea.

Mousse capsuni:

  • Gelatina se inmoaie in cele 3 linguri de apa cca. 5-7 minute.
  • Capsunile  se pun la foc mic intr-o craticioara impreuna cu zaharul.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba se inchide focul, se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se pune in blender si se mixeaza cateva secunde.
  • Compozitia obtinuta se toarna inapoi in craticioara in care au fiert capsunile si se  adauga gelatina inmuiata, se amesteca energic pana la omogenizare si se lasa sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine frisca; se adauga mousse-ul de capsuni obtinut anterior, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se intinde uniform peste blatul inmuiat cu cafea din tava.
  • Se da tava la frigider o ora.
  • Dupa aceea se decoreaza cu frisca+mascarpone+zahar pudra:
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu mascaropenele rece si zaharul pudra pana se obtine o compozitie omogena.
  • Aceasta se va intinde uniform peste mousse-ul de capsuni ce a stat la rece o ora.
  • Deasupra se decoreaza cu ciocolata cu lapte.
  • Prajitura cu ciocolata si mousse capsuni se da din nou la frigider minimum 4 ore, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.