Negresa cu cheesecake si capsuni
Negresa cu cheesecake si capsuni este un desert foarte gustos de primavara. Baza ciocolatoasa impreuna cu stratul de branza si aromatele capsuni, alcatuiesc o prajitura delicioasa.
Ingrediente Negresa cu cheesecake si capsuni:Negresa:
- 200 g ciocolata neagra
- 150 g unt
- 2-3 linguri cacao
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 100 ml lapte
Cheesecake:
- 250 g mascarpone
- 250 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 oua
- 1 lingurita amidon
- 300 g capsuni taiate pe jumatate
Preparare Negresa cu cheesecake si capsuni:Negresa:
- Topiti ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul intr-o craticioara la foc mic-mediu.
- Adaugati cacaua, amestecati ingredientele pana se omogenizeaza, luati cratita de pe foc.
- Lasati compozitia sa se raceasca cateva minute, apoi adaugati in aceasta pe rand ouale, zaharul, faina, laptele (amestecati dupa fiecare ingredient adaugat).
Cheesecake:
- Mixati ingredientele de cheesecake pana la omogenizare.
- Turnati compozitia de negresa intr-o tava de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Nivelati, apoi turnati compozitia de cheesecake, nivelati.
- Jumatatile de capsuni se aranjeaza uniform in compozitia de cheesecake.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Negresa cu cheesecake si capsuni se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.