Prajitura duo cu prune budinca de vanilie si glazura de ciocolata
Prajitura duo cu prune budinca de vanilie si glazura de ciocolata este un adevarat rasfat culinar ce poate fi preparat pentru ocazii speciale. Blatul fraged cu unt, smantana si fructe se combina foarte bine cu budinca de vanilie si glazura de ciocolata alcatuind o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura duo cu prune budinca de vanilie si glazura de ciocolata:
Blat duo cu prune:
- 6 oua
- 250 g unt moale
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 360 g faina
- 25 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 100 g smantana 18%
- Sucul de la o lamaie
- 700 g prune
- 20 g zahar
Budinca de vanilie:
- 3 plicuri budinca de vanilie
- 1300 ml lapte
- 70 g zahar
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50 ml smantana pentru frisca
Preparare Prajitura duo cu prune budinca de vanilie si glazura de ciocolata:
Blat duo cu prune:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena.
- Se incorporeaza galbenusurile, apoi cei 100 ml lapte, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Se adauga faina cernuta + praful de copt, se amesteca usor cu spatula.
- Se incorporeaza apoi smantana si sucul de lamaie, se amesteca pana la omogenizare cu spatula.
- Albausurile se bat cu un praf de sare intr-un alt castron pana devin bezea ferma, apoi se adauga in restul compozitiei, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
- Impartim compozitia obtinuta in doua: in una se adauga cacaua cernuta, se amesteca pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o forma de 25×35 cm.
- Turnati compozitia simpla, nivelati, apoi turnati compozitia cu cacao, nivelati.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii.
- Jumatatile de prune rezultate se aseaza uniform in aluatul cu cacao din tava, cu mijlocul in sus.
- Peste fructe se presara uniform cele 20 g zahar.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 50 minute.
- Intre timp se prepara budinca de vanilie:
- Continutul celor 3 plicuri de budinca de vanilie se amesteca intr-un castron cu 100 ml lapte pana se obtine o compozitie omogena.
- Restul de lapte (1200 ml) se pune impreuna cu zaharul (70 g) intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior.
- Se amesteca continuu 1-2 minute sau pana cand budinca se ingroasa.
- Se lasa sa se raceasca inainte de a o intinde peste blatul duo cu prune racit.
Asamblare Prajitura duo cu prune budinca de vanilie si glazura de ciocolata:
- Peste blatul duo cu prune racit se intinde uniform budinca de vanilie racita.
- Deasupra se toarna glazura de ciocolata racita: intr-o craticioara se topeste ciocolata cu lapte rupta in bucatele impreuna cu smantana pentru frisca, la foc mic.
- Glazura obtinuta se lasa sa se raceasca, se pune cu lingura din loc in loc peste budinca, apoi se niveleaza.
- Prajitura duo cu prune budinca de vanilie si glazura de ciocolata se lasa la frigider minimum 6 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: