Prajitura cu prune si budinca de vanilie

Prajitura cu prune si budinca de vanilie este un desert de sezon aromat, suculent, delicios. Blatul crocant din top-ul prajiturii merge perfect peste budinca de vanilie.

Prajitura cu prune si budinca de vanilie
Ingrediente Prajitura cu prune si budinca de vanilie:

Aluat:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite praf de copt

Altele:

  • 2 linguri gris
  • 700 g prune
  • 1/2 lingurita scortisoara

Budinca de vanilie:

  • 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahar

Preparare Prajitura cu prune si budinca de vanilie:

Aluat:

  • Ingredientele de aluat se mixeaza, apoi se framanta pana se obtine un aluat omogen.
  • Se imparte in doua parti: una mai mare – 60%, una mai mica – 40%.
  • Se acopera fiecare cu o folie si se lasa la frigider cca. 1 ora.
  • Dupa ce cele doua aluaturi au stat la frigider, cel mare – 60%, se intinde intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra aluatului intins se presara uniform cele 2 linguri de gris.
  • Prunele se spala, se sterg bine de apa, se taie pe sfert, se elimina samburii, se aseaza bucatile obtinute uniform peste gris.
  • Peste prune se presara scortisoara.

Budinca de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 5 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 -2 minute, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Budinca de vanilie obtinuta se toarna fierbinte peste prune.
  • Aluatul ramas (40%) se da pe razatoarea cu ochiuri mari, cat mai uniform, peste budinca de vanilie.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 45 – 50 minute.
  • Prajitura cu prune si budinca de vanilie se lasa sa se raceasca complet, apoi se da cateva ore la frigider, si se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.