Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine

Blaturi pufoase, crema cu aroma de vanilie, gem dulce-acrisor, sunt doar cateva din atuurile ce definesc delicioasa Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine. Se prepara usor, si este mai savuroasa dupa 1-2 zile de stat la frigider (daca nu s-a terminat intre timp !).

Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine

Ingrediente Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine:

Blaturi:

  • 500 grame faina
  • 250 grame margarina taiata in bucatele
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri smantana

Budinca de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 3 linguri zahar
  • 200 grame unt la temperatura camerei

Glazura de ciocolata:

  • 100 grame ciocolata dark
  • 2-3 linguri lapte

Preparare Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine:

Blaturi:

  • Mixati margarina taiata cu zaharul, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Incorporati ouale si smantana.
  • In final adaugati faina mixata cu praful de copt, framantati aluatul obtinut, lasati-l la frigider 30 minute.
  • Dupa ce a stat la frigider, aluatul se imparte in trei parti egale, apoi intindeti din fiecare o foaie de copt de marimea tavii de copt 20×25 cm.
  • Se coc separat cele 3 blaturi, in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius 20-25 minute sau veirificati cu scobitoarea, se lasa sa se raceasca complet.

Budinca de vanilie:

  • Pregatiti plicul de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicurului se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita, pana cand obtineti o crema omogena.

Glazura de ciocolata:

  • Topiti ciocolata rupta in bucati pe bain-marie impreuna cu laptele, mixati pana cand obtineti o glazura omogena.

Asamblare Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine:

  • Asezati unul din cele 3 blaturi pe un platou de prajituri sau un fund de lemn.
  • Ungeti-l cu gemul de visine.
  • Acoperiti cu cel de-al doilea blat.
  • Intindeti peste acesta budinca de vanilie mixata cu untul.
  • Deasupra asezati cel de-al treilea blat.
  • Turnati peste glazura de ciocolata, decorati cu fulgi de cocos, ornamente colorate, etc.
  • Dati Prajitura cu budinca de vanilie si gem de visine la frigider minim 3-4 ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.