Chec cu prune si caise

2 Shares

Chec -ul cu prune si caise este un desert economic, savuros, usor de preparat. Puteti folosi si alte combinatii de fructe: capsuni-prune, piersici-prune, etc.

Ingrediente Chec cu prune si caise:

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte batut
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Fructe:

  • 8 – 10 prune taiate in bucatele
  • 3-4 caise/piersici taiate in bucatele

Preparare Prajitura cu fructe si lapte batut:

  • Intr-un castron mixati ingredientele umede: ouale cu uleiul, esenta de vanilie si laptele batut.
  • Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: zaharul, faina cernuta, praful de copt.
  • Adaugati mixul de ingredinte uscate in cel de ingrediente umede in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mica de chec in care ati pus hartie de copt, nivelati.
  • Deasupra se aranjeaza uniform fructele taiate in bucatele.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Chec -ul cu prune si caise se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.