Chec cu prune si caise
Chec -ul cu prune si caise este un desert economic, savuros, usor de preparat. Puteti folosi si alte combinatii de fructe: capsuni-prune, piersici-prune, etc.
Ingrediente Chec cu prune si caise:
- 2 oua
- 200 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g zahar
- 150 g lapte batut
- 100 ml ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
Fructe:
- 8 – 10 prune taiate in bucatele
- 3-4 caise/piersici taiate in bucatele
Preparare Prajitura cu fructe si lapte batut:
- Intr-un castron mixati ingredientele umede: ouale cu uleiul, esenta de vanilie si laptele batut.
- Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: zaharul, faina cernuta, praful de copt.
- Adaugati mixul de ingredinte uscate in cel de ingrediente umede in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mica de chec in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Deasupra se aranjeaza uniform fructele taiate in bucatele.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec -ul cu prune si caise se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.