Prajitura cu fructe si lapte batut

0 Shares

Prajitura cu fructe si lapte batut este un desert fraged, usor de preparat. Blatul umed combinat cu fructele aromate alcatuiesc o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu fructe si lapte batut:

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte batut
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Fructe:

  • 150 g cirese/visine
  • 100 g capsuni/afine/coacaze/zmeura

Preparare Prajitura cu fructe si lapte batut:

  • Intr-un castron mixati ingredientele umede: ouale cu uleiul, esenta de vanilie si laptele batut.
  • Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: zaharul, faina cernuta, praful de copt.
  • Adaugati mixul de ingredinte uscate in cel de ingrediente umede in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
  • Deasupra se aranjeaza uniform fructele alese.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu fructe si lapte batut se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.