Prajitura cu fructe si lapte batut
Prajitura cu fructe si lapte batut este un desert fraged, usor de preparat. Blatul umed combinat cu fructele aromate alcatuiesc o prajitura savuroasa.
Ingrediente Prajitura cu fructe si lapte batut:
- 2 oua
- 200 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g zahar
- 150 g lapte batut
- 100 ml ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
Fructe:
- 150 g cirese/visine
- 100 g capsuni/afine/coacaze/zmeura
Preparare Prajitura cu fructe si lapte batut:
- Intr-un castron mixati ingredientele umede: ouale cu uleiul, esenta de vanilie si laptele batut.
- Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: zaharul, faina cernuta, praful de copt.
- Adaugati mixul de ingredinte uscate in cel de ingrediente umede in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Deasupra se aranjeaza uniform fructele alese.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu fructe si lapte batut se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Apetisanta ! o sa o incerc in weekend !
Sa-mi zici cum ti-a iesit Monica !
Excelenta, arata minunat !
Multumesc, Dana !