Prajitura pufoasa cu ciocolata si prune
Prajitura pufoasa cu ciocolata si prune este un desert umed cu gust intens de ciocolata. Blatul fraged cu lapte batut se combina foarte bine cu fructele dulci-acrisoare, alcatuind o armonie de gusturi.
Ingrediente Prajitura pufoasa cu ciocolata si prune:
- 300 g faina
- 250 ml lapte batut/chefir
- 3 oua
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 70 g ciocolata neagra
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 2 linguri cacao
- 400 g prune
Preparare Prajitura pufoasa cu ciocolata si prune:
- Intr-un castron amestecati ingredientele umede: oua, ulei, lapte batut pana cand obtineti un amestec omogen.
- In alt castron amestecati ingredientele uscate: faina cernuta, cacaua cernuta, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Incorporati ingredientele uscate in cele umede in 3 reprize, amestecand usor cu spatula.
- Adaugati ciocolata taiata foarte marunt, amestecati.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza prunele taiate pe sfert (prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se scot samburii, se taie pe sfert).
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-50 minute.
- Prajitura pufoasa cu ciocolata si prune se lasa sa se raceasca in tava, se taie in felii.
Please follow and like us: