Chec cu ciocolata si fructe uscate
Deliciosul Chec cu ciocolata si fructe uscate este un desert aromat, umed, usor de preparat. Este desertul perfect de Duminica, dar si dulcele ideal pentru mese festive.
Ingrediente Chec cu ciocolata si fructe uscate:
- 120 g faina
- 125 g unt
- 2/3 cana zahar pudra
- 3 oua
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g nuci taiate marunt
- 100 g prune uscate
- 100 g caise uscate
- 50 g stafide
- 50 g goji uscate
Preparare Chec cu ciocolata si fructe uscate:
- Fructele uscate se taie in bucatele si se amesteca intr-un castron cu nucile taiate si 2-3 linguri de faina.
- Untul se mixeaza cu zaharul pudra intr-un alt castron pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
- Se adauga pe rand ouale, se mixeaza pana la omogenizare.
- Ciocolata neagra se topeste pe bain-marie, apoi se toarna in compozitia de unt-zahar-oua, se amesteca pana la omogenizare.
- Se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt, iar in final se adauga fructele confiate taiate + nucile.
- Se amesteca usor pana la omogenizare, apoi compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare de chec, pe care in prealabil ati uns-o cu ulei si ati presarat putina faina.
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet Checul cu ciocolata si fructe uscate
se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.