Clafoutis cu cacao si visine

Clafoutis cu cacao si visine este un desert savuros, aromat, foarte usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: caise, coacaze, mure, struguri, etc.

Ingrediente Clafoutis cu cacao si visine:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 260 ml lapte
  • 20 g unt topit
  • 80 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 450 g visine/cirese

Preparare Clafoutis cu cacao si visine:

  • Mixati ouale cu zaharul, adaugati untul topit si laptele, iar in final faina cernuta + cacaua + praful de copt.
  • Compozitia obtinuta trebuie sa fie ca la aluatul de clatite.
  • Ungeti cu unt si presarati faina intr-o tava de 20×30 cm (sau puneti hartie de copt).
  • Aranjati uniform visinele/ciresele pe fundul tavii.
  • Turnati compozitia obtinuta anterior.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
  • Lasati Clafoutis-ul cu cacao si visine sa se raceasca in tava, decorati cu zahar pudra, cacao.
  • Se da tava la frigider minim 3-4 ore, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.