Clafoutis cu cacao si visine
Clafoutis cu cacao si visine este un desert savuros, aromat, foarte usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: caise, coacaze, mure, struguri, etc.
Ingrediente Clafoutis cu cacao si visine:
- 4 oua
- 120 g zahar
- 260 ml lapte
- 20 g unt topit
- 80 g faina
- 50 g cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 450 g visine/cirese
Preparare Clafoutis cu cacao si visine:
- Mixati ouale cu zaharul, adaugati untul topit si laptele, iar in final faina cernuta + cacaua + praful de copt.
- Compozitia obtinuta trebuie sa fie ca la aluatul de clatite.
- Ungeti cu unt si presarati faina intr-o tava de 20×30 cm (sau puneti hartie de copt).
- Aranjati uniform visinele/ciresele pe fundul tavii.
- Turnati compozitia obtinuta anterior.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute.
- Lasati Clafoutis-ul cu cacao si visine sa se raceasca in tava, decorati cu zahar pudra, cacao.
- Se da tava la frigider minim 3-4 ore, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: