Prajitura cu visine si cacao
Prajitura cu visine si cacao este un desert delicat, umed, perfect pentru zilele calduroase de vara.
Ingrediente Prajitura cu visine si cacao:
- 5 oua
- 140 g iaurt
- 100 ml ulei
- 175 g zahar
- 150 g faina
- 50 g cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 500 g visine fara samburi
Preparare Prajitura cu visine si cacao:
- Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se adauga iaurtul.
- Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in 2-3 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
- Peste albusurile batute se adauga apoi galbenusurile mixate cu uleiul si iaurtul, incorporandu-le usor cu ajutorul unei spatule.
- Se adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua, in 2-3 reprize.
- In final incorporati visinile, amestecand usor compozitia.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce se raceste complet, decorati Prajitura cu visine si cacao cu zahar pudra sau ciocolata alba topita, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us: