Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao este un desert delicat, umed, perfect pentru zilele calduroase de vara.

Prajitura cu visine si cacao

Ingrediente Prajitura cu visine si cacao:

  • 5 oua
  • 140 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 175 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 g visine fara samburi

Preparare Prajitura cu visine si cacao:

  • Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se adauga iaurtul.
  • Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in 2-3 reprize, se mixeaza pana cand obtineti o bezea tare.
  • Peste albusurile batute se adauga apoi galbenusurile mixate cu uleiul si iaurtul, incorporandu-le usor cu ajutorul unei spatule.
  • Se adauga apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua, in 2-3 reprize.
  • In final incorporati visinile, amestecand usor compozitia.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, decorati Prajitura cu visine si cacao cu zahar pudra sau ciocolata alba topita, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.