Prajitura cu blat de cacao visine si branza

Partial brownie, partial cheesecake, Prajitura cu blat de cacao visine si branza
este un adevarat rasfat culinar. Aroma fructelor se combina perfect cu blatul fraged de cacao si compozitia cremoasa de branza.

Prajitura cu blat de cacao visine si branza

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao visine si branza :

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 g visine/cirese proaspete sau congelate

Compozitia branza:

  • 1 kg branza de vaci
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 g zahar

Preparare Prajitura cu blat de cacao visine si branza :

Blat de cacao:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Se adauga zaharul in 2-3 reprize, se mixeaza pana obtineti o bezea tare.
  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, apoi adaugati compozitia obtinuta in 2 reprize in albusurile batute.
  • Amestecati usor cu o spatula.
  • In final se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt si cacaua, se amesteca pana la omogenizare cu spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Aranjati visinile uniform in top-ul compozitiei de cacao.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 15 minute, intre timp se prepara compozitia de branza:
  • Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de la budincile de vanilie.
  • Intindeti uniform compozitia de branza obtinuta peste blatul de cacao partial copt.
  • Mariti caldura cuptorului la 200 grade celsius, lasati prajitura la cuptor cca. o ora.
  • Daca compozitia de branza se rumeneste prea tare in timpul coacerii, acoperiti-o cu o hartie de copt.
  • Dupa ce este gata, Prajitura cu blat de cacao visine si branza se lasa sa se raceasca complet, se da la rigider cateva ore, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.