Tort blat cacao  mousse de ciocolata alba si zmeura

Deliciosul Tort cu blat cacao  mousse de ciocolata alba si zmeura este un desert gustos si  aromat. Blatul tip pandispan cu cacao se combina excelent cu ciocolata alba si fructele usor dulci, alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Tort blat cacao  mousse de ciocolata alba si zmeura:

Blat cacao:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 20 g amidon
  • 25 g cacao
  • 3 linguri ulei

Mousse ciocolata alba:

  • 170 g ciocolata alba
  • 250 g smantana pentru frisca rece
  • 1 1/2 lingurite gelatina
  • 2 linguri apa rece

Mousse zmeura:

  • 330 g zmeura
  • 75 g zahar
  • 3 linguri suc lamaie
  • 8 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • 200 ml smantana pentru frisca rece

Decor:

  • Frisca
  • Fructe padure

Preparare Tort blat cacao  mousse de ciocolata alba si zmeura:

Blat cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati uleiul, mixati usor.
  • Adaugati faina amestecata cu amidonul si cacaua, mixati usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu inel detasabil, cu  diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao se lasa sa se raceasca in tava.

Mousse ciocolata alba:

  • Ciocolata alba se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta.
  • Gelatina se inmoaie in cele 2 linguri apa cca. 5 – 7 minute, apoi se adauga si se dizolva in ciocolata topita in smantana, se amesteca pana la omogenizare.
  • Restul de smantana pentru frisca rece (150 ml) se bate pana devine frisca.
  • Peste aceasta se va adauga  ciocolata topita in smantana + gelatina, se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare, iar mousse-ul de ciocolata alba obtinut se intinde uniform peste blatul de cacao racit complet din tava.
  • Se da tava la frigider.

Mousse zmeura:

  • Zmeura se pune impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-o craticioara antiaderenta la foc mic; se amesteca usor, se lasa pana da un clocot, se ia de pe foc.
  • Gelatina se pune la inmuiat in apa rece cca. 5-7 minute.
  • Compozitia de zmeura se strecoara (pentru a scapa de seminte), apoi in compozitia rezultata se adauga gelatina inmuiata, se amesteca pana la omogenizare cu o spatula, se lasa sa se raceasca complet piurerul de zmeura obtinut.
  • Smantana pentru frisca rece se bate pana devine frisca.
  • Peste aceasta se adauga piureul de zmeura + gelatina obtinuta anterior (racit), se amesteca cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare.
  • Mousse ul de zmeura obtinut se intinde uniform peste mousse-ul de ciocolata alba (ce a stat la frigider).
  • Se da din nou tava la frigider cca. 3-5 ore, apoi se scoate inelul detasabil al tavii, iar Tort-ul cu blat cacao  mousse de ciocolata alba si zmeura se  decoreaza cu frisca, fructe de padure
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.