Prajitura frageda cu pere si ciocolata

Prajitura frageda cu pere si ciocolata este un desert delicat, foarte aromat si usor de preparat. In loc de pere puteti folosi mere sau prune.

Ingrediente Prajitura frageda cu pere si ciocolata:

  • 400 g faina
  • 3 oua mari
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 ml rom brun
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 5 pere

Preparare Prajitura frageda cu pere si ciocolata:

  • Perele se spala, se curata de coaja, se taie in cubulete si se pun intr-un castron impreuna cu romul si sucul de lamaie.
  • Se lasa sa stea asa timp de o ora.
  • Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie.
  • Dupa cele ingredientele se topesc se lasa compozitia obtinuta sa se raceasca.
  • Faina se amesteca cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si scortisoara intr-un castron.
  • Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu laptele, apoi se adauga peste acestea compozitia de unt+ciocolata racita.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, apoi se adauga ingredientele uscate amestecate anterior.
  • In final se incorporeaza cubuletele de pere cu tot cu lichidul provenit de la rom si sucul de lamaie.
  • Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobiotarea.
  • Dupa ce se raceste complet Prajitura frageda cu pere si ciocolata se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.