Prajitura pufoasa cu pere si ciocolata
Prajitura pufoasa cu pere si ciocolata este un desert fraged, aromat, usor de preparat. Blatul umed cu multa ciocolata se combina bine cu aroma fructelor dulci si zemoase alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu pere si ciocolata:
- 2 oua
- 125 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 ml ulei
- 140 ml lapte
- 220 g faina
- 30 g cacao dark
- 1 plic praf de copt
- 50 g banuti de ciocolata
- 3-4 pere
Preparare Prajitura pufoasa cu pere si ciocolata:
- Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul si laptele, amestecati usor pana la omogenizare.
- Se incorporeaza apoi faina cernuta + cacaua + praful de copt; se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- In final se adauga picaturile de ciocolata, se amesteca usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm in care ati pus hartie de copt.
- Perele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se curata de coaja, se taie in felii.
- Feliile se pere se vor aseza in aluatul din tava sub forma de raza.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 – 40 minute, se verifica cu scobitoarea.
- Prajitura pufoasa cu pere si ciocolata se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: