Prajitura cu pere si cacao

Prajitura cu pere si cacao este un desert delicat, umed, foarte delicios. Blatul fraged cu multa cacao impreuna cu perele usor zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu pere si cacao:

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 60 g unt
  • 130 g faina
  • 6 linguri cacao dark
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1-2 pere coapte

Preparare Prajitura cu pere si cacao:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volulumul, iar zaharul se topeste.
  • Laptele se pune impreuna cu untul si esenta de vanilie intr-o craticioara la foc mic, cat sa se topeasca untul (nu trebuie sa fiarba !).
  • Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga in castronul cu ouale batute.
  • In final se adauga laptele caldut cu unt, se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Perele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele si se aseaza deasupra aluatului din tava (in timpul coacerii se vor lasa la fund).
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute.
  • Prajitura cu pere si cacao se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.