Prajitura cu pere si cacao
Prajitura cu pere si cacao este un desert delicat, umed, foarte delicios. Blatul fraged cu multa cacao impreuna cu perele usor zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu pere si cacao:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 120 ml lapte
- 60 g unt
- 130 g faina
- 6 linguri cacao dark
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1-2 pere coapte
Preparare Prajitura cu pere si cacao:
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volulumul, iar zaharul se topeste.
- Laptele se pune impreuna cu untul si esenta de vanilie intr-o craticioara la foc mic, cat sa se topeasca untul (nu trebuie sa fiarba !).
- Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga in castronul cu ouale batute.
- In final se adauga laptele caldut cu unt, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Perele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele si se aseaza deasupra aluatului din tava (in timpul coacerii se vor lasa la fund).
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute.
- Prajitura cu pere si cacao se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: