Prajitura cu ciocolata si pere
Prajitura cu ciocolata si pere este un desert rapid, aromat, foarte usor de preparat. Combinatia pere-ciocolata creeaza o prajitura frageda excelenta.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si pere:
Blat:
- 100 g unt topit racit
- 3 oua
- 50 g zahar
- 200 g ciocolata neagra
- 120 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 pere medii
Glazura de ciocolata:
- 120 g ciocolata cu lapte
- 35 g unt
Preparare Prajitura cu ciocolata si pere:
Blat:
- Ciocolata se topeste pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca cateva minute.
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
- Se adauga untul topit/racit si ciocolata topita pe bain-marie.
- Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Incoporati faina amestecata cu praful de copt.
- Perele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele, se adauga in compozitia obtinuta anterior; amestecati usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna usor intr-o tava cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu ciocolata si pere se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Glazura de ciocolata:
- Ciocolata cu lapte se topeste impreuna cu untul, iar glazura obtinuta se intinde pe blatul racit.
- Se asteapta sa se raceasca complet, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us: