Prajitura cu ciocolata si pere

Prajitura cu ciocolata si pere este un desert rapid, aromat, foarte usor de preparat. Combinatia pere-ciocolata creeaza o prajitura frageda excelenta.

Prajitura cu ciocolata si pere

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si pere:

Blat:

  • 100 g unt topit racit
  • 3 oua
  • 50 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pere medii

Glazura de ciocolata:

  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 35 g unt

Preparare Prajitura cu ciocolata si pere:

Blat:

  • Ciocolata se topeste pe bain-marie, apoi se lasa sa se raceasca cateva minute.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • Se adauga untul topit/racit si ciocolata topita pe bain-marie.
  • Se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Incoporati faina amestecata cu praful de copt.
  • Perele se spala, se curata de coaja, se taie in bucatele, se adauga in compozitia obtinuta anterior; amestecati usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna usor intr-o tava cu diametrul de 22 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu ciocolata si pere se scoate apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Glazura de ciocolata:

  • Ciocolata cu lapte se topeste impreuna cu untul, iar glazura obtinuta se intinde pe blatul racit.
  • Se asteapta sa se raceasca complet, apoi se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.