Prajitura frageda cu pere

12 Shares

Prajitura frageda cu pere are un blat umed, pufos si plin de fructe, de aceea este solutia ideala pentru un desert savuros de toamna. Cana folosita = 250 ml.

Prajitura frageda cu pere

Ingrediente Prajitura frageda cu pere:

  • 2 cani faina
  • 4 oua mari la temperatura camerei
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana iaurt simplu la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g pere (dupa ce sunt curatate de coaja si samburi) taiate in bucatele de cca. 1×1 cm

Preparare Prajitura frageda cu pere:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste si obtineti o compozitie omogena spumoasa.
  • Adaugati apoi iaurtul si uleiul, mixati pana la omogenizare.
  • Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Mixati la cea mai mica viteza a mixerului pana cand compozitia devine omogena.
  • In final se adauga perele taiate cubulete.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este gata, lasati tava in cuptor inca 15 minute cu usa cuptorului partial deschisa, apoi puteti s-o scoateti din cuptor.
  • Dupa ce se raceste, Prajitura frageda cu pere se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.