Prajitura frageda cu pere

Prajitura frageda cu pere are un blat umed, pufos si plin de fructe, de aceea este solutia ideala pentru un desert savuros de toamna. Cana folosita = 250 ml.

Prajitura frageda cu pere

Ingrediente Prajitura frageda cu pere:

  • 2 cani faina
  • 4 oua mari la temperatura camerei
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana iaurt simplu la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g pere (dupa ce sunt curatate de coaja si samburi) taiate in bucatele de cca. 1×1 cm

Preparare Prajitura frageda cu pere:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste si obtineti o compozitie omogena spumoasa.
  • Adaugati apoi iaurtul si uleiul, mixati pana la omogenizare.
  • Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Mixati la cea mai mica viteza a mixerului pana cand compozitia devine omogena.
  • In final se adauga perele taiate cubulete.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este gata, lasati tava in cuptor inca 15 minute cu usa cuptorului partial deschisa, apoi puteti s-o scoateti din cuptor.
  • Dupa ce se raceste, Prajitura frageda cu pere se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.