Prajitura frageda cu pere
Prajitura frageda cu pere are un blat umed, pufos si plin de fructe, de aceea este solutia ideala pentru un desert savuros de toamna. Cana folosita = 250 ml.
Ingrediente Prajitura frageda cu pere:
- 2 cani faina
- 4 oua mari la temperatura camerei
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana iaurt simplu la temperatura camerei
- 1/2 cana zahar pudra
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 350 g pere (dupa ce sunt curatate de coaja si samburi) taiate in bucatele de cca. 1×1 cm
Preparare Prajitura frageda cu pere:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste si obtineti o compozitie omogena spumoasa.
- Adaugati apoi iaurtul si uleiul, mixati pana la omogenizare.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Mixati la cea mai mica viteza a mixerului pana cand compozitia devine omogena.
- In final se adauga perele taiate cubulete.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
- Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Dupa ce este gata, lasati tava in cuptor inca 15 minute cu usa cuptorului partial deschisa, apoi puteti s-o scoateti din cuptor.
- Dupa ce se raceste, Prajitura frageda cu pere se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us: