Chec cu afine si topping de ciocolata alba
Chec-ul cu afine si topping de ciocolata alba este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged cu unt si aroma de lamaie se combina excelent cu fructele usor dulci, iar glazura de ciocolata alba ii confera un aspect deosebit si un gust perfect.

Ingrediente Chec cu afine si topping de ciocolata alba:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 250 g unt moale
- 330 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- Sucul de la o lamaie
- 150 g afine
Topping:
- 100 g ciocolata alba topita pe bain-marie
Decor:
- Afine
Preparare Chec cu afine si topping de ciocolata alba:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati faina cernuta + praful de copt, adaugati sucul de lamaie, amestecati usor cu o spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniforrm afinele, impingadu-le usor in aluat.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute.
- Chec -ul cu afine se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate si se decoreaza cu ciocolata alba topita pe bain-marie.
- Lasati ciocolata topita sa se raceasca si intareasca, apoi Chec-ul cu afine si topping de ciocolata alba se taie in felii.
Please follow and like us: