Prajitura cu Pepsi si cocos

2 Shares

Prajitura cu Pepsi si cocos este un desert savuros, pretabil la orice ocazie. Crema aromata merge perfect alaturi de blaturile umede si de topping-ul cu Pepsi.

Prajitura cu Pepsi si cocos

Ingrediente Prajitura cu Pepsi si cocos:

Blat:

  • 6 oua mari
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 ml pepsi
  • 100 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema de cocos ciocolata alba si mascarpone:

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 40 g nuca de cocos

Topping:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml Pepsi
  • 50 g zahar

Preparare Prajitura cu Pepsi si cocos:

Blat:

  • Mixati ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.
  • Se adauga apoi zaharul in 2-3 reprize, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Se toarna apoi cei 200 ml pepsi in 2 reprize.
  • Se incorporeaza uleiul.
  • Faina se amesteca intr-un alt castron cu cacaua si praful de copt, apoi se adauga in castronul cu restul ingredientelor amestecate anterior, in 2-3 reprize; se mixeaza pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet blatul obtinut se taie in doua, obtinandu-se astfel doua blaturi.

Crema de cocos ciocolata alba si mascarpone:

  • Ciocolata alba rupta in bucatele se pune impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Se mixeaza continuu pana cand ciocolata se topeste si se obtine o compozitie omogena.
  • Se ia craticioara de pe foc si se asteapta sa se raceasca compozitia obtinuta.
  • Branza mascarpone se pune intr-un castron si se mixeaza pana devine ca o crema.
  • Se adauga apoi in 2-3 reprize compozitia de ciocolata alba+frisca obtinuta anterior, dupa ce aceasta s-a racit complet.
  • Se adauaga in final fulgii de cocos si se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu Pepsi si cocos:

  • Pe unul din blaturile obtinute se intinde crema de cocos ciocolata alba si mascarpone obtinuta anterior.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Peste acesta se va turna topping-ul care se obtine astfel:
  • Continutul plicului de la budinca de ciocolata se amesteca intr-un castronel cu cca. 150 ml pepsi.
  • Restul de pepsi se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul la foc mic.
  • Cand incepe sa fiarba se adauga mixul praf budinca-pepsi obtinut anterior.
  • Se mixeaza continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se toarna calda peste ultimul blat al prajiturii.
  • Prajitura cu Pepsi si cocos se lasa sa se raceasca apoi se poate taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.