Prajitura cu nuci mere cacao
Prajitura cu nuci mere cacao este un desert aromat, usor de preparat. Blatul umed cu cacao se combina foarte bine cu merele zemoase si nucile crocante.

Ingrediente Prajitura cu nuci mere cacao:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 2 linguri miere
- 1 lingura stafide
- 200 ml ulei
- 400 g faina
- 1 cana nuci (cana = 200 ml) taiate
- 2 linguri cacao dark
- 4 mere curatate de coaja taiate in bucatele
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Preparare Prajitura cu nuci mere cacao:
- Stafidele se pun intr-un castronel si se toarna peste ele apa clocotita.
- Mixait ouale cu zaharul si miere pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin aproape albe.
- Turnati uleiul treptat, amestecati usor cu o spatula.
- Faina se amesteca cu praful de copt, cacaua si bicarbonatul de sodiu, apoi se adauga peste ouale batute, se incorporeaza cu spatula.
- In final se aduaga nucile taiate, stafidele scurse bine de apa si bucatelele de mere.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu nuci mere cacao se lasa sa se raceasca, se taie in bucati.
Please follow and like us: