Prajitura frageda cu capsuni si lapte
Prajitura frageda cu capsuni si lapte este un desert savuros ce se prepara foarte rapid. Se pot folosi si alte fructe.

Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni si lapte:
- 2 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 5 oua
- ¾ cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 cana lapte la temperatura camerei
- 200 g unt
- 500 g capsuni
Preparare Prajitura frageda cu capsuni si lapte:
- Untul se topeste, apoi si se amesteca cu laptele si compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Adaugati apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, alternativ cu untul topit+lapte racit, in 2-3 reprize fiecare.
- Amestecati usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Capsunile se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate sau pe sfert, in functie de cat de mari sunt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Lasati Prajitura frageda cu capsuni si lapte sa se raceasca in tava, decorati-o cu zahar pudra, taiati-o in bucati.