Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata

Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata este un desert umed, pufos, aromat, usor de preparat. Combinatia ciocolata-capsuni se imbina perfect in aceasta prajitura ideala alaturi de cana de cafea/ciocolata calda/ceai de dimineata.

Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata:

  • 2 cani faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 100 g ciocolata dark
  • 1 lingura cacao
  • ½ cana ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 400 g capsuni

Preparare Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata:

  • Ciocolata se rupe in bucatele si se pune impreuna cu uleiul intr-o craticioara anitaderenta la foc mediu sa se topeasca.
  • Se amesteca usor ingredientele pana cand ciocolata se topeste si se amesteca cu uleiul; se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca compozitia obtinuta.
  • Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga apoi compozitia de ciocolata+ulei racita si laptele, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Capsunile se curata, se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate si se asaza in compozitia din tava uniform.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.