Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata
Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata este un desert umed, pufos, aromat, usor de preparat. Combinatia ciocolata-capsuni se imbina perfect in aceasta prajitura ideala alaturi de cana de cafea/ciocolata calda/ceai de dimineata.
Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata:
- 2 cani faina
- 1 cana lapte
- 1 cana zahar
- 2 oua
- 100 g ciocolata dark
- 1 lingura cacao
- ½ cana ulei
- 2 lingurite praf de copt
- 400 g capsuni
Preparare Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se pune impreuna cu uleiul intr-o craticioara anitaderenta la foc mediu sa se topeasca.
- Se amesteca usor ingredientele pana cand ciocolata se topeste si se amesteca cu uleiul; se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca compozitia obtinuta.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga apoi compozitia de ciocolata+ulei racita si laptele, se amesteca usor pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt.
- Se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Capsunile se curata, se spala, se usuca cu un prosop de hartie, se taie pe jumatate si se asaza in compozitia din tava uniform.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu capsuni si ciocolata se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu zahar pudra, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us: