Prajitura frageda cu capsuni
Prajitura frageda cu capsuni este un desert simplu, pufos, aromat si racoritor. Puteti folosi si alte fructe proaspte de primavara/vara pentru a prepara aceasta prajitura minunata.
Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni:
- 6 oua
- 6 linguri apa fierbinte
- 150 g zahar
- 50 g zahar pudra
- 300 g faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 500 g capsuni
Preparare Prajitura frageda cu capsuni:
- Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa.
- Se adauga apoi apa fierbinte, cate o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
- Adaugati faina cernuta, mixati pana la omogenizare.
- Albusurile se bat intr-un alt castron cu un praf de sare pana devin spuma tare.
- Se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.
- Bezeaua obtinuta se adauga in doua reprize in castronul cu compozitia de galbenusuri-zahar-apa-faina obtinuta anterior, incorporandu-se cu ajutorul unei spatule, amestecand usor cu miscari circulare se sus in jos.
- Puneti hartie de copt intr-o tava de 32×35 cm.
- Turnati compozitia obtinuta in tava.
- Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in bucatele.
- Asezati bucatile de capsuni in compozitia din tava, avand grija sa va ajunga pentru intreaga suprafata a tavii.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se scoate tava din cuptor, se lasa Prajitura frageda cu capsuni sa se raceasca, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us: