Prajitura frageda cu capsuni

Prajitura frageda cu capsuni este un desert simplu, pufos, aromat si racoritor. Puteti folosi si alte fructe proaspte de primavara/vara pentru a prepara aceasta prajitura minunata.

Prajitura frageda cu capsuni

Ingrediente Prajitura frageda cu capsuni:

  • 6 oua
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 150 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g capsuni

Preparare Prajitura frageda cu capsuni:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa.
  • Se adauga apoi apa fierbinte, cate o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  • Adaugati faina cernuta, mixati pana la omogenizare.
  • Albusurile se bat intr-un alt castron cu un praf de sare pana devin spuma tare.
  • Se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.
  • Bezeaua obtinuta se adauga in doua reprize in castronul cu compozitia de galbenusuri-zahar-apa-faina obtinuta anterior, incorporandu-se cu ajutorul unei spatule, amestecand usor cu miscari circulare se sus in jos.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 32×35 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta in tava.
  • Capsunile se curata, se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in bucatele.
  • Asezati bucatile de capsuni in compozitia din tava, avand grija sa va ajunga pentru intreaga suprafata a tavii.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor, se lasa Prajitura frageda cu capsuni sa se raceasca, apoi se decoreaza cu zahar pudra si se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.