Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni

82 Shares

Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni este un desert fabulos de sezon. Blatul fin, budinca cremoasa si fructele aromate, creeaza o combinatie excelenta.

Prajitura-frageda-cu-budinca-de-vanilie-si-capsuni

Ingrediente Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:

Aluat fraged:

  • 3 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 grame unt
  • 4 galbenusuri
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingura suc de lamaie (pentru a stinge praful de copt)

Budinca de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon

In plus:

  • Cca. 25 capsuni curatate spalate, taiate in bucatele

Preparare Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:

Aluat fraged:

  • Mixati untul cu zaharul, adaugati galbenusurile, mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati faina treptat si praful de copt stins cu sucul de lamaie.
  • Framantati pana obtineti un aluat omogen (daca vi se pare prea uscat, puteti adauga cateva linguri de apa rece).

Budinca de vanilie:

  • Intr-un castron amestecati praful de la budincile de vanilie cu amidonul si cu 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se incorporeaza in el mixul de praf budinca-amidon obtinut anterior.
  • Se amesteca continuu la foc mic pana cand se ingroasa.

Asamblare Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:

  • Aluatul se imparte in doua, una din bucati putin mai mare decat cealalta.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava de 25×36 cm.
  • Pe fundul tavii se intinde bucata cea mai mare din aluat.
  • Peste aceasta se toarna budinca de vanilie, dupa ce s-a racit putin, apoi se niveleaza.
  • Deasupra se intind bucatile de capsuni.
  • Peste acestea se rade restul de aluat (partea mai mica) pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de cca. 50 minute sau pana se rumeneste.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.