Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni

Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni este un desert fabulos de sezon. Blatul fin, budinca cremoasa si fructele aromate, creeaza o combinatie excelenta.

Prajitura-frageda-cu-budinca-de-vanilie-si-capsuni

Ingrediente Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:

Aluat fraged:

  • 3 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 grame unt
  • 4 galbenusuri
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingura suc de lamaie (pentru a stinge praful de copt)

Budinca de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon

In plus:

  • Cca. 25 capsuni curatate spalate, taiate in bucatele

Preparare Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:

Aluat fraged:

  • Mixati untul cu zaharul, adaugati galbenusurile, mixati pana obtineti o compozitie omogena.
  • Adaugati faina treptat si praful de copt stins cu sucul de lamaie.
  • Framantati pana obtineti un aluat omogen (daca vi se pare prea uscat, puteti adauga cateva linguri de apa rece).

Budinca de vanilie:

  • Intr-un castron amestecati praful de la budincile de vanilie cu amidonul si cu 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se incorporeaza in el mixul de praf budinca-amidon obtinut anterior.
  • Se amesteca continuu la foc mic pana cand se ingroasa.

Asamblare Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:

  • Aluatul se imparte in doua, una din bucati putin mai mare decat cealalta.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava de 25×36 cm.
  • Pe fundul tavii se intinde bucata cea mai mare din aluat.
  • Peste aceasta se toarna budinca de vanilie, dupa ce s-a racit putin, apoi se niveleaza.
  • Deasupra se intind bucatile de capsuni.
  • Peste acestea se rade restul de aluat (partea mai mica) pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de cca. 50 minute sau pana se rumeneste.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.