Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni
Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni este un desert fabulos de sezon. Blatul fin, budinca cremoasa si fructele aromate, creeaza o combinatie excelenta.
Ingrediente Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:
Aluat fraged:
- 3 cani faina
- 2 lingurite praf de copt
- 200 grame unt
- 4 galbenusuri
- 3/4 cana zahar
- 1 lingura suc de lamaie (pentru a stinge praful de copt)
Budinca de vanilie:
- 800 ml lapte
- 2 plicuri budinca vanilie
- 5 linguri zahar
- 1 lingura amidon
In plus:
- Cca. 25 capsuni curatate spalate, taiate in bucatele
Preparare Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:
Aluat fraged:
- Mixati untul cu zaharul, adaugati galbenusurile, mixati pana obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati faina treptat si praful de copt stins cu sucul de lamaie.
- Framantati pana obtineti un aluat omogen (daca vi se pare prea uscat, puteti adauga cateva linguri de apa rece).
Budinca de vanilie:
- Intr-un castron amestecati praful de la budincile de vanilie cu amidonul si cu 150 ml lapte.
- Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
- Cand acesta clocoteste se incorporeaza in el mixul de praf budinca-amidon obtinut anterior.
- Se amesteca continuu la foc mic pana cand se ingroasa.
Asamblare Prajitura frageda cu budinca de vanilie si capsuni:
- Aluatul se imparte in doua, una din bucati putin mai mare decat cealalta.
- Se pune hartie de copt intr-o tava de 25×36 cm.
- Pe fundul tavii se intinde bucata cea mai mare din aluat.
- Peste aceasta se toarna budinca de vanilie, dupa ce s-a racit putin, apoi se niveleaza.
- Deasupra se intind bucatile de capsuni.
- Peste acestea se rade restul de aluat (partea mai mica) pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius timp de cca. 50 minute sau pana se rumeneste.
la blat se folosesc numai galbenusurile ?
da