Prajitura cu ciocolata jeleu si branza
Prajitura cu ciocolata jeleu si branza este un desert umed, aromat, usor de preparat. Combinatia ciocolata-fructe-branza creeaza o prajitura fabuloasa ce merita incercata.

Ingrediente Prajitura cu ciocolata jeleu si branza:
Blat:
- 210 g ciocolata dark
- 210 g unt
- 3 oua
- 120 g zahar
- 60 g cacao
- 100 g faina
- 1 plic praf de copt
Jeleu de afine:
- 270 g afine proaspete/congelate
- Sucul de la o lamaie
- 50 g zahar
- 10 g amidon dizolvata in 40 ml apa rece
Crema de branza:
- 275 g branza dulce
- 2 linguri smantana minim 25% grasime
- 2 linguri praf budinca de vanilie
- 2 linguri zahar pudra
Decor:
- Biscuiti macinati
Preparare Prajitura cu ciocolata jeleu si branza:
Jeleu de afine:
- Afinele se pun impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-o craticioara la foc mic, amestecati usor.
- Cand zaharul este topit se adauga amidonul dizolvat in apa, se amesteca in continuare pana cand se ingroasa.
Crema de branza:
- Se amesteca ingredientele intr-un castron pana la omogenizare.
Blat cu ciocolata:
- Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor.
- In final se incorporeaza ciocolata+untul topit si racit, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute.
- Dupa aceea se scoate tava din cuptor si se intinde uniform jeleul de afine peste blatul cu ciocolata partial copt.
- Deasupra se intinde crema de branza obtinuta.
- Se da tava din nou la cuptor pentru inca 15 minute.
- Prajitura cu ciocolata jeleu si branza se lasa apoi sa se raceasca in tava, apoi se decoreaza cu biscuiti macinati si se poate taia in bucati.
Please follow and like us: