Prajitura cu jeleu de visine glazura ciocolata
Prajitura cu jeleu de visine glazura ciocolata este un desert savuros ce se potriveste la ocazii speciale. Blatul umed se combina foarte bine cu jeleul de fructe si decorul de ciocolata si cocos, alcatuind o prajitura excelenta.

Blat cacao:
- 3 oua mari
- 200 g zahar
- 160 g faina
- 40 g cacao
- 225 ml chefir/lapte batut
- 100 ml ulei
- 5 g praf de copt
Jeleu visine:
- 600 g visine congelate sau proaspete
- 150 g zahar
- 240 ml apa
- 40 g amidon
Decor:
- 100 g ciocolata cu lapte topita
- Fulgi de cocos
Preparare Prajitura cu jeleu de visine glazura ciocolata:
Blat cacao:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati uleiul si chefirul, amestecati usor pana la omogenizare.
- La final incorporati faina cernuta amestecata in prealabil cu cacaua cernuta si praful de copt, cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.
Jeleu visine:
- Amestecăm zaharul cu amidonul intr-un vas antiaderent și adaugam peste apa si visinele.
- Punem vasul pe foc mediu si amestecam constant pana obtinem o consistenta similara unui gem gros (2-3 minute de la primul clocot).
- Se ia craticioara de pe foc si se lasa jeleul obtinut sa se raceasca cca. 7-8 minute, apoi cat este inca cald, se intinde uniform peste blatul obtinut.
Decor:
- Se lasa jeleul sa se raceasca complet, se da tava la frigider cca. 2-3 ore, apoi se topeste ciocolata si se toarna uniform (dupa ce se raceste) peste jeleul inchegat.
- Dupa ce glazura de ciocolata s-a intarit Prajitura cu jeleu de visine glazura ciocolata se decoreaza cu fulgii de cocos, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us: