Prajitura cu mac si glazura de ciocolata
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata este un desert fraged, pufos, usor de preparat. Cana folosita de 200 ml.

Ingrediente Prajitura cu mac si glazura de ciocolata:
Blat cu mac:
- 3 oua
- 200 g mac macinat
- 2 cani faina
- 2 cani lapte
- 1 cana ulei
- 1 1/2 cana zahar
- 1 plic praf de copt
Glazura de ciocolata:
- 200 g ciocolata neagra
- 50 g unt
- 5 linguri lapte
Preparare Prajitura cu mac si glazura de ciocolata:
Blat cu mac:
- Mixati ouale cu zaharul intr-un castron, pana cand acesta isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati uleiul, amestecati usor pana la omogenizare.
- Intr-un alt castron se amesteca ingredientel uscate: faina cu praful de copt si semintele de mac.
- In castronul cu oua se adauga alternativ ingredientele uscate amestecate anterior si laptele, in 3-4 reprize fiecare.
- Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40 minute.
- Blatul cu mac obtinut se lasa sa se raceasca in tava.
Glazura de ciocolata:
- Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste impreuna cu untul si laptele intr-o craticioara antiaderenta sau pe bain-marie, amestecand usor pana se obtine o glazura omogena fara cocoloase.
- Glazura de ciocolata obtinuta se raceste cateva minute, apoi se toarna uniform peste blatul racit din tava.
- Se lasa 1-2 ore sa se raceasca si intareasca glazura de ciocolata, apoi Prajitura cu mac si glazura de ciocolata se poate taia in bucati si consuma.
Please follow and like us: