Prajitura cu ciocolata si glazura
Prajitura cu ciocolata si glazura este un desert excelent. Blatul fraged fraged cu multa ciocolata si glazura savuroasa alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si glazura:
Blat:
- 4 oua
- 1 cana zahar (250 ml)
- 1 cana lapte
- 300 g faina
- 200 g ciocolata dark
- 2 linguri rase cacao dark
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Glazura:
- 100 g unt
- 100 g ciocolata dark
- 100 g ciocolata cu lapte
Preparare Prajitura cu ciocolata si glazura:
Blat:
- Puneti untul impreuna cu laptele la foc mic intr-o craticioara antiaderenta.
- Cand untul s-a topit (nu trebuie sa fiarba laptele), se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata dark rupta in bucatele; se amesteca usor cu o spatula pana cand ciocolata se topeste; se lasa compozitia de ciocolata obtinuta sa se raceasca.
- Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati apoi compozitia de ciocolata racita, amestecati usor pana la omogenizare.
- In final se adauga faina cernuta amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul de cacao obtinut se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava, deasupra se toarna glazura:
- Untul se topeste intr-o craticioara antiderenta la foc mic; se ia apoi de pe foc si se adauga ciocolata cu lapte si cea dark rupte in bucatele; se amesteca continuu pana cand acestea se topesc si formeaza o glazura de consistenta groasa.
- Se toarna glazura peste blatul din tava, se lasa sa se intareasca.
- Prajitura cu ciocolata si glazura se apoi taie in felii.