Prajitura cu visine si ciocolata
Prajitura cu visine si ciocolata este un desert exceptional. Blatul umed combinat cu budinca de ciocolata, fructele dulce-acrisoare si glazura cu multa ciocolata alcatuiesc o prajitura excelenta. Cana folosita – 200 ml.

Ingrediente Prajitura cu visine si ciocolata:
Blat cu cacao:
- 3 cani faina
- 3 cani iaurt
- 1 cana ulei
- 2 cani zahar
- 3 linguri cacao
- 2 lingurite bicarbonat
Insiropare:
- 200 ml compot de visine
Budinca de ciocolata:
- 400 ml lapte
- 1 plic budinca de ciocolata
- 4 linguri zahar
Alte ingrediente:
- 250 g visine din compot scurse bine de suc
Glazura:
- 150 g ciocolata
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 3 linguri zahar pudra
Preparare Prajitura cu visine si ciocolata:
Blat:
- Intr-un castron amestecati faina cu cacaua, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
- Intr-un alt castron amestecati uleiul cu iaurtul, apoi turnati compozitia obtinuta in castronul cu amestecul de faina.
- Se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
Budinca de ciocolata:
- Puneti intr-o craticioara antiaderenta 300 ml lapte impreuna cu zaharul la foc mic.
- Intr-un castron se amesteca restul de lapte (100 ml) cu praful de la budinca de ciocolata pana la omogenizare.
- Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior (praf budinca+lapte).
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca budinca de ciocolata obtinuta.
Asamblare Prajitura cu visine si ciocolata:
- Blatul racit complet se taie in doua obtinandu-se doua blaturi.
- Fiecare se va insiropa cu 100 ml suc din compot.
- Peste unul din blaturi se intinde uniform budinca de ciocolata racita.
- Deasupra se aranjeaza uniform visinele scurse din compot.
- Asezati cel de-al doilea blat insiropat.
- Deasupra se toarna glazura:
- Se topeste ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul, 100 ml lapte si 3 linguri de zahar pudra, se amesteca usor pana la omogenizare.
- Glazura obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi se toarna uniform peste ultimul blat.
- Se asteapta sa se intareasca glazura, apoi Prajitura cu visine si ciocolata se poate taia in bucatele.
Please follow and like us:
Absolut fantastica aceasta prajitura ! multumim pt. retete
Multmesc mult, Daniela !