Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata este un desert exceptional. Blatul umed combinat cu budinca de ciocolata, fructele dulce-acrisoare si glazura cu multa ciocolata alcatuiesc o prajitura excelenta. Cana folosita – 200 ml.

Ingrediente Prajitura cu visine si ciocolata:

Blat cu cacao:

  • 3 cani faina
  • 3 cani iaurt
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite bicarbonat

Insiropare:

  • 200 ml compot de visine

Budinca de ciocolata:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 4 linguri zahar

Alte ingrediente:

  • 250 g visine din compot scurse bine de suc

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu visine si ciocolata:

Blat:

  • Intr-un castron amestecati faina cu cacaua, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
  • Intr-un alt castron amestecati uleiul cu iaurtul, apoi turnati compozitia obtinuta  in castronul cu amestecul de faina.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.

Budinca de ciocolata:

  • Puneti intr-o craticioara antiaderenta 300 ml lapte impreuna cu zaharul la foc mic.
  • Intr-un castron se amesteca restul de lapte (100 ml) cu praful de la budinca de ciocolata pana la omogenizare.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior (praf budinca+lapte).
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Se ia apoi craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca budinca de ciocolata obtinuta.

Asamblare Prajitura cu visine si ciocolata:

  • Blatul racit complet se taie in doua obtinandu-se doua blaturi.
  • Fiecare se va insiropa cu 100 ml suc din compot.
  • Peste unul din blaturi se intinde uniform budinca de ciocolata racita.
  • Deasupra se aranjeaza uniform visinele scurse din compot.
  • Asezati cel de-al doilea blat insiropat.
  • Deasupra se toarna glazura:
  • Se topeste ciocolata rupta in bucatele impreuna cu untul, 100 ml lapte si 3 linguri de zahar pudra, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Glazura obtinuta se lasa sa se raceasca, apoi se toarna uniform peste ultimul blat.
  • Se asteapta sa se intareasca glazura, apoi Prajitura cu visine si ciocolata se poate taia in bucatele.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon139

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.