Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata este un desert fraged, aromat, usor de pregatit. Glazura cu ciocolata ii confera un gust excelent acestei prajituri cu fructe.

Ingrediente Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:
Blat:
- 4 oua
- 1 cana zahar
- 2 cani faina
- 200 ml ulei
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
Fructe:
- 3-4 mere/pere curatate de coaja, taiate in felii
Glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 1-2 linguri smantana pentru frisca
Preparare Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:
Blat:
- Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
- Incorporati apoi galbenusurile si esenta de vanilie cu ajutorul unei spatule, amestecand usor.
- Turnati uleiul in 3-4 reprize, amestecati cu spatula pana la incorporare completa.
- In final adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati usor cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se asaza feliile de mere/pere.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-40 minute.
- Blatul cu mere se lasa sa se raceasca complet, apoi se pune din loc in loc cu o lingura glazura de ciocolata: rupeti ciocolata in bucatele si topiti-o impreuna cu smantana pentru frisca (nu se fierbe, se tine pe foc strict cat se topeste ciocolata si se combina cu smantana).
- Glazura se lasa sa se raceasca, apoi se pune din loc in loc peste blatul racit.
- Prajitura cu mere si glazura de ciocolata se poate apoi taia in bucati.
Please follow and like us: