Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune
Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune este un desert deosebit, aromat, foarte fraged. Combinatia aromelor de fructe creeaza o prajitura excelenta pe care merita s-o incercati.

Ingrediente Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune:
Blat:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 6 linguri ulei
- 200 g faina
Mousse de zmeura:
- 500 g zmeura
- 150 g zahar pudra
- 500 ml smantana pentru frisca rece
- 20 g gelatina
- 50 ml apa
Jeleu capsune:
- 250 g capsune
- ½ cana apa
- 10 g gelatina
Decor:
- 500 g frisca
- Ciocolata rasa
Preparare Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune:
Blat:
- Bateti albusurile spuma tare.
- Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
- Incorporati galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule, turnati si incorporati apoi uleiul, iar in final adaugati treptat faina.
- Amestecati cu spatula usor, pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Puneti hartie de copt int-ro tava de 20×30 cm.
- Turnati compozitia in tava, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
- Lasati blatul copt sa se raceasca complet in tava.
Mousse de zmeura:
- Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece cca. 7-8 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
- Zmeura se spala, se sterg scutura de apa, se pune intr-un blender vertical impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza cateva secunde pana cand obtinem un piure de zmeura.
- Piureul obtinut se trece prin sita pentru a scapa de seminte.
- Smantana pentru frisca rece se bate pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
- Incorporam apoi in aceasta piureul de zmeura fara seminte in 3-4 reprize.
- In final se incorporeaza gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit cateva minute.
- Mousse-ul de zmeura obtinut se lasa la frigider pana cand incepe gelatina incepe sa se inchege usor (maxim 30 minute), astfel incat sa-l putem intinde pe blat.
Jeleu capsune:
- Se prepara dupa ce mousse-ul de zmeura s-a inchegat la frigider.
- Capsunile se curata, se spala, apoi se pun intr-un blender impreuna cu apa.
- Se mixeaza cateva secunde pana cand se obtine o pasta omogena.
- Pasta obtinuta se pune intr-o craticioara la foc mic.
- Cand compozitia incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina.
- Se mixeaza energic pana la omogenizare.
- Daca folositi capsuni congelate, intai se vor pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa acestea se vor inmuia, se pun in blender.
- Pasta obtinuta se toarna inapoi in craticioara si se adauga imediat gelatina.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se toarna peste mousse-ul de zmeura inchegat.
Asamblare Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune:
- Pe blatul racit din tava se intinde mousse-ul de zmeura dupa ce s-a inchegat usor.
- Se da tava la frigider cca. 2 ore, apoi se toarna jeleul de capsune si se intinde uniform peste mousse-ul de zmeura.
- Se da tava la frigider inca o ora sau pana cand se incheaga jeleul de capsune, apoi se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
- Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune se lasa din nou la frigider minim 3 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: