Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune

Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune este un desert deosebit, aromat, foarte fraged. Combinatia aromelor de fructe creeaza o prajitura excelenta pe care merita s-o incercati.

Ingrediente Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune:

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • 200 g faina

Mousse de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 150 g zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca rece
  • 20 g gelatina
  • 50 ml apa

Jeleu capsune:

  • 250 g capsune
  • ½ cana apa
  • 10 g gelatina

Decor:

  • 500 g frisca
  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul treptat, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile pe rand cu ajutorul unei spatule, turnati si incorporati apoi uleiul, iar in final adaugati treptat faina.
  • Amestecati cu spatula usor, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt int-ro tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia in tava,  dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul copt sa se raceasca complet in tava.

Mousse de zmeura:

  • Gelatina se pune la inmuiat in  50 ml apa rece cca. 7-8 minute, apoi se dizolva pe bain-marie.
  • Zmeura  se spala, se sterg scutura de apa, se pune intr-un blender vertical impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza cateva secunde pana cand obtinem un piure de zmeura.
  • Piureul obtinut se trece prin sita pentru a scapa de seminte.
  • Smantana pentru frisca rece se bate pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
  • Incorporam apoi in aceasta piureul de zmeura fara seminte in 3-4 reprize.
  • In final se incorporeaza gelatina dizolvata, dupa ce s-a racit cateva minute.
  • Mousse-ul de zmeura obtinut se lasa la frigider pana cand incepe gelatina incepe sa se inchege usor (maxim 30 minute), astfel incat sa-l putem intinde pe blat.

Jeleu capsune:

  • Se prepara dupa ce mousse-ul de zmeura s-a inchegat la frigider.
  • Capsunile se curata, se spala, apoi se pun intr-un blender impreuna cu apa.
  • Se mixeaza cateva secunde pana cand se obtine o pasta omogena.
  • Pasta obtinuta se pune intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand compozitia incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga gelatina.
  • Se mixeaza energic pana la omogenizare.
  • Daca folositi capsuni congelate, intai se vor pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa acestea se vor inmuia,  se pun in blender.
  • Pasta obtinuta se toarna inapoi in craticioara si se adauga imediat gelatina.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se toarna peste mousse-ul de zmeura inchegat.

Asamblare Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune:

  • Pe blatul racit din tava se intinde mousse-ul de zmeura dupa ce s-a inchegat usor.
  • Se da tava la frigider cca. 2 ore, apoi se toarna jeleul de capsune si se intinde  uniform peste mousse-ul de zmeura.
  • Se da tava la frigider inca o ora sau pana cand se incheaga jeleul de capsune, apoi se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.
  •  Prajitura cu mousse de zmeura si jeleu de capsune se lasa din nou la frigider minim 3 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon104

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.