Chec cu rom si glazura de ciocolata

6 Shares

Deliciosul Chec cu rom si glazura de ciocolata este un desert umed, pufos, aromat ce merita incercat.

Ingrediente  Chec cu rom si glazura de ciocolata:

  • 1 1/2 cana faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao dark
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • Fulgi de cocos

Preparare  Chec cu rom si glazura de ciocolata:

  • Untul se topeste intr-o cratita antiaderenta.
  • Se adauga zaharul, apa si cacaua, se fierb ingredientele cca. 5 minute.
  • Se ia cratita de pe foc si compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Se adauga apoi galbenusurile si romul, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Opriti 1/2 cana din compozitia obtinuta pentru glazura.
  • In restul compozitiei adaugati faina+praful de copt.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare separat, pana devin bezea tare.
  • Bezeaua obtinuta se incorporeaza in restul compozitiei.
  • Turnati compozitia intr-o forma mare de chec in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Checul obtinut se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu glazura oprita (1/2 cana) si se presara deaspra fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.