Chec cu rom si glazura de ciocolata

Deliciosul Chec cu rom si glazura de ciocolata este un desert umed, pufos, aromat ce merita incercat.

Ingrediente  Chec cu rom si glazura de ciocolata:

  • 1 1/2 cana faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 250 g unt
  • 3 oua
  • 3 linguri cacao dark
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • Fulgi de cocos

Preparare  Chec cu rom si glazura de ciocolata:

  • Untul se topeste intr-o cratita antiaderenta.
  • Se adauga zaharul, apa si cacaua, se fierb ingredientele cca. 5 minute.
  • Se ia cratita de pe foc si compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Se adauga apoi galbenusurile si romul, se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Opriti 1/2 cana din compozitia obtinuta pentru glazura.
  • In restul compozitiei adaugati faina+praful de copt.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare separat, pana devin bezea tare.
  • Bezeaua obtinuta se incorporeaza in restul compozitiei.
  • Turnati compozitia intr-o forma mare de chec in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Checul obtinut se lasa sa se raceasca, se decoreaza cu glazura oprita (1/2 cana) si se presara deaspra fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.