Chec cu nuci si ciocolata
Chec-ul cu nuci si ciocolata este un desert delicat si savuros. Iubitorii de ciocolata vor iubi acest chec cu aroma de migdale si nuci.

Ingrediente Chec cu nuci si ciocolata:
Chec:
- 4 oua
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g zahar
- 7 linguri faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de migdale
- 100 g nuci macinate (se prajesc putin intr-o tigaie inainte de a le macina)
- 1 lingura cacao
- 100 g unt
Glazura:
- 3 linguri zahar pudra
- 3 linguri apa fierbinte
- 2 linguri cacao
- 2 linguri unt
- 20 g migdale/nuci tocate marunt
Preparare Chec cu nuci si ciocolata:
Chec:
- Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie.
- Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
- Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron, pana cand acestea isi dubleaza vomului, iar zaharul se topeste.
- Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: faina cu praful de copt, cacaua si nucile macinate.
- Compozitia de ingrediente uscate se adauga in cea de oua, in 2-3 reprize, amestecand usor pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza compozitia de unt+ciocolata si esenta de migdale, iar apoi se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
- Checul obtinut se lasa in tava sa se raceasca cca. 30 minute, apoi se poate turna peste acesta glazura:
Glazura:
- Puneti intr-o craticioara la foc mediu apa, zaharul pudra, cacaua.
- Amestecati ingredientele, iar cand compozitia obtinuta incepe sa fiarba luati craticioara de pe foc si adaugati untul si migdalele/nucile tocate, amestecati pana la omogenzare.
- Turnati glazura obtinuta uniform peste checul ce este inca cald.
- Deasupra decorati Chec-ul cu nuci si ciocolata cu migdale sau nuci tocate marunt.
Please follow and like us: