Chec cu nuci si ciocolata

Chec-ul cu nuci si ciocolata este un desert delicat si savuros. Iubitorii de ciocolata vor iubi acest chec cu aroma de migdale si nuci.

Ingrediente Chec cu nuci si ciocolata:

Chec:

  • 4 oua
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 100 g nuci macinate (se prajesc putin intr-o tigaie inainte de a le macina)
  • 1 lingura cacao
  • 100 g unt

Glazura:

  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri unt
  • 20 g migdale/nuci tocate marunt

Preparare Chec cu nuci si ciocolata:

Chec:

  • Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pe bain-marie.
  • Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron, pana cand acestea isi dubleaza vomului, iar zaharul se topeste.
  • Intr-un alt castron se amesteca ingredientele uscate: faina cu praful de copt, cacaua si nucile macinate.
  • Compozitia de ingrediente uscate se adauga in cea de oua, in 2-3 reprize, amestecand usor pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza compozitia de unt+ciocolata si esenta de migdale, iar apoi se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma medie de chec in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 50-60 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Checul obtinut se lasa in tava sa se raceasca cca. 30 minute, apoi se poate turna peste acesta glazura:

Glazura:

  • Puneti intr-o craticioara la foc mediu apa, zaharul pudra, cacaua.
  • Amestecati ingredientele, iar cand compozitia obtinuta incepe sa fiarba luati craticioara de pe foc si adaugati untul si migdalele/nucile tocate, amestecati pana la omogenzare.
  • Turnati glazura obtinuta uniform peste checul ce este inca cald.
  • Deasupra decorati Chec-ul cu nuci si ciocolata cu migdale sau nuci tocate marunt.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon102

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.