Prajitura cu coacaze si branza crema
Prajitura cu coacaze si branza crema este un desert minunat, cremos si aromat. Blatul fraged combinat cu crema delicioasa si fructele acrisoare alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu coacaze si branza crema:
Blat:
- 4 oua mari
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 90 g faina
- 90 g amidon
- 50 ml ulei
- 100 g coacaze rosii
Crema:
- 300 g branza crema rece
- 200 ml smantana pentru frisca rece
- 150 g coacaze rosii
- 3 linguri zahar pudra
Preparare Prajitura cu coacaze si branza crema:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati apoi uleiul, mixati usor.
- Adaugati faina amestecata cu amidonul, amestecati usor pana la omogenizare.
- Spalati coacazele rosii, stergeti-le foarte usor cu un prosop de hartie, apoi se rup usor de pe crengute si se adauga fructele (100 g) in aluat.
- Se amesteca usor cu spatula.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Crema:
- Branza crema rece se mixeaza cu 100 ml smantana pentru frisca si zaharul pudra.
- Restul de smantana pentru frisca, 100 ml, se mixeaza pana devine ca o frisca; aceasta se va incorpora cu ajutorul unei spatule in castronul cu branza crema+zahar+smantana.
- Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul racit din tava.
- Cele 150 g coacaze rosii se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se asaza in crema cu care am decorat si deasupra acesteia.
- Tava cu Prajitura cu coacaze si branza crema se da la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: