Prajitura cu coacaze si branza crema

1 Shares

Prajitura cu coacaze si branza crema este un desert minunat, cremos si aromat. Blatul fraged combinat cu crema delicioasa si fructele acrisoare alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu coacaze si branza crema:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 90 g faina
  • 90 g amidon
  • 50 ml ulei
  • 100 g coacaze rosii

Crema:

  • 300 g branza crema rece
  • 200 ml smantana pentru frisca rece
  • 150 g coacaze rosii
  • 3 linguri zahar pudra

Preparare Prajitura cu coacaze si branza crema:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati apoi uleiul, mixati usor.
  • Adaugati faina amestecata cu amidonul, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Spalati coacazele rosii, stergeti-le foarte usor cu un prosop de hartie, apoi se rup usor de pe crengute si se adauga fructele (100 g) in aluat.
  • Se amesteca usor cu spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:

  • Branza crema rece se mixeaza cu 100 ml smantana pentru frisca si zaharul pudra.
  • Restul de smantana pentru frisca, 100 ml, se mixeaza pana devine ca o frisca; aceasta se va incorpora cu ajutorul unei spatule in castronul cu branza crema+zahar+smantana.
  • Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul racit din tava.
  • Cele 150 g coacaze rosii se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se asaza in crema cu care am decorat si deasupra acesteia.
  • Tava cu Prajitura cu coacaze si branza crema se da la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.