Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze

Un desert delicios, fara coacere, il obtineti preparand savuroasele Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze. Aroma deosebita a lichiorului irlandez folosit la crema, combinata cu gemul acrisor de coacaze negre, creeaza un desert excelent.

Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze
Ingrediente Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze:

  • 5 foi napolitane
  • Gem de coacaze negre

Crema de lichior:

  • 125 g unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/3 cana lapte
  • 2 cani lapte praf
  • 3-5 linguri Baileys Irish Cream

Preparare Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze:

Crema de lichior:

  • Puneti intr-o cratita pe bain-marie untul impreuna cu zaharul pudra sa se topeasca.
  • Mixati, iar cand untul s-a topit si incorporat cu zaharul, adaugati laptele lichid si lichiorul.
  • Fierbeti putin compozitia obtinuta, luati-o de pe foc, lasati-o sa se raceasca 5 minute, apoi incorporati treptat laptele praf.
  • Mixati continuu pana cand obtineti o crema omogena.
  • Lasati crema de lichior obtinuta sa se raceasca, apoi umpleti foile de napolitana cu aceasta (una din foi se va umple cu gemul de coacaze negre).
  • Acoperiti desertul cu un servet de bucatarie si asezati deasupra acestuia ceva greu (ex. un fund de lemn mare).
  • Napolitanele cu crema de lichior si gem de coacaze se lasa la frigider cel putin 12 ore pentru a se inmuia, apoi se taie in patrate sau romburi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.