Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze
Un desert delicios, fara coacere, il obtineti preparand savuroasele Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze. Aroma deosebita a lichiorului irlandez folosit la crema, combinata cu gemul acrisor de coacaze negre, creeaza un desert excelent.
Ingrediente Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze:
- 5 foi napolitane
- Gem de coacaze negre
Crema de lichior:
- 125 g unt
- 1/2 cana zahar pudra
- 1/3 cana lapte
- 2 cani lapte praf
- 3-5 linguri Baileys Irish Cream
Preparare Napolitane cu crema de lichior si gem de coacaze:
Crema de lichior:
- Puneti intr-o cratita pe bain-marie untul impreuna cu zaharul pudra sa se topeasca.
- Mixati, iar cand untul s-a topit si incorporat cu zaharul, adaugati laptele lichid si lichiorul.
- Fierbeti putin compozitia obtinuta, luati-o de pe foc, lasati-o sa se raceasca 5 minute, apoi incorporati treptat laptele praf.
- Mixati continuu pana cand obtineti o crema omogena.
- Lasati crema de lichior obtinuta sa se raceasca, apoi umpleti foile de napolitana cu aceasta (una din foi se va umple cu gemul de coacaze negre).
- Acoperiti desertul cu un servet de bucatarie si asezati deasupra acestuia ceva greu (ex. un fund de lemn mare).
- Napolitanele cu crema de lichior si gem de coacaze se lasa la frigider cel putin 12 ore pentru a se inmuia, apoi se taie in patrate sau romburi.
Please follow and like us: