Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata

73 Shares

Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata este un adevarat deliciu culinar. Crema de frisca si coacaze, combinata cu blatul de cacao si glazura de ciocolata alcatuiesc un desert fabulos.

Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata

Ingrediente Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata:

Blat:

  • 6 oua
  • 2/3 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 grame faina
  • 3 linguri cacao

Crema:

  • 800 ml smantana pentru frisca rece
  • 1/2 borcan gem de coacaze
  • 3 linguri gelatina

Glazura:

  • 100 grame ciocolata dark
  • 25 grame unt
  • 125 ml smantana pentru frisca

Insiropare:

  • 3 linguri gem coacaze
  • 1/2 cana vin rosu

Preparare Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata:

Blat:

  • Bateti albusele spuma cu un praf de sare, adaugati zaharul treptat, mixati pana cand acestea devin rigide si zaharul se dizolva.
  • Adaugati apoi galbenusele pe rand, faina, praful de copt si cacaua.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 24×24 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, nivelati-o si dati-o in cuptorul incins la 160 grade celsius timp de 30-35 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca, apoi taiati-l in doua pe orizontala, unul din blaturi mai mare (2/3), cel de-al doilea mai mic (1/3).

Crema de coacaze:

  • Puneti galatina la inmuiat in 1/4 cana apa calduta
  • Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu gemul de coacaze, apoi se incorporeaza in crema obtinuta gelatina inmuiata si se mixeaza pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata:

  • Asezati blatul mai gros pe fundul unei tavi de prajituri.
  • Insiropati blatul cu vinul rosu.
  • Ungeti-l cu cele 3 linguri de gem de coacaze, iar apoi intindeti peste acesta crema de coacaze obtinuta anterior (opriti 2-3 linguri din crema pentru a decora prajitura).
  • Puneti prajitura la frigider, pentru a se intari crema, intre timp preparati glazura.

Glazura:

  • Intr-o craticioara antiaderenta puneti la foc mic smantana pentru frisca si untul (nu trebuie sa fiarba).
  • Dupa ce s-au incalzit, luati cratita de pe foc si incorporati in crema obtinuta ciocolata dark rupta in bucatele.
  • Mixati pana cand ciocolata de topeste, lasati apoi crema obtinuta sa stea 10 minute sau pana cand capata consistenta unei glazuri.
  • Scoateti prajitura din frigider, acoperiti-o cu blatul mai subtire, iar peste acestea turnati glazura, dupa ce s-a racit.
  • Dati din nou Prajitura cu gem de coacaze si glazura ciocolata la frigider cel putin 8 ore pentru a se inmuia.
  • Decorati cu crema oprita anterior (2-3 linguri).
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.