Prajitura cu crema de branza coacaze si crumble

Prajitura cu crema de branza visine si crumble este un desert savuros, usor de preparat. Blatul umed cu unt si iaurt se combina foarte bine cu compozitia de branza si fructele aromate, alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura cu crema de branza coacaze si crumble:

Crumble:

  • 40 g zahar
  • 30 g unt rece
  • 30 g faina

Crema de branza:

  • 220 g crema de branza  (Philadelphia sau alt tip)
  • 1 ou
  • 50 g zahar

Blat:

  • 2 oua
  • 60 g unt topit si racit
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 120 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g coacaze rosii

Preparare Prajitura cu crema de branza coacaze si crumble:

Crumble:

  • Intr-un castronel framantati cu mainile ingredientele de crumble pana obtineti un aluat sfaramicios; puneti castronelul cu crumble la frigider pana la folosire.

Crema de branza:

  • Intr-un alt castron mixati oul cu zaharul si branza crema pana la omogenizare.

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul intr-un alt castron pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Adaugati iaurtul, untul topit, apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Amestecati usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu inel detasabil cu diametrul de 22 cm.
  • Puneti compozitia de blat, nivelati.
  • Deasupra intindeti uniform crema de branza preparata anterior.
  • Coacazele se aranjeaza uniform in crema de branza.
  • Deasupra  se presara uniform crumble-ul ce a stat la frigider.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 25-30 minute.
  • Prajitura cu crema de branza coacaze si crumble se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate inelul detasabil, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.