Prajitura cu prune si cocos

2 Shares

Prajitura cu prune si cocos este un desert cremos exceptional. Blatul fraged combinat cu aroma fructelor si compozitia de cocos alcatuiesc o prajitura deosebita.

Ingrediente  Prajitura cu prune si cocos:

Blat:

  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 1/4 cana faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • 120 g unt rece

Masa de cocos:

  • 1 cana smantana pentru frisca
  • 2 albusuri + 2 linguri zahar
  • 2/3 cana zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 cana fulgi de cocos
  • 500 g prune carora le scoateti samburii si le taiati pe sfert

Preparare Prajitura cu prune si cocos:

Blat:

  • Se cern faina, amidonul, zaharul pudra in acelasi castron.
  • Se adauga fulgii de cocos, untul rece taiat in bucatele, oul si galbenusurile.
  • Framantati ingredientele usor pana cand obtineti un aluat omogen, moale, usor lipicios.
  • Intindeti usor aluatul obtinut intr-o foaie de marimea tavii de copt 20×20 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincazit la 180 grade celsius cca. 15- 20 minute sau pana cand aluatul devine auriu.
  • Intre timp pregatiti masa de cocos:
  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara impreuna cu 2/3 cana zahar si fulgii de cocos la foc mediu.
  • Se amesteca usor ingredientele, iar cand incepe sa fiarba compozitia se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Albusurile se bat cu 2 linguri zahar pana devin bezea tare.
  • Peste aceasta se adauga amidonul, apoi compozitia de cocos, se amesteca usor.
  • Se scoate tava din cuptor cu aluatul partial copt, se asaza pe acesta sferturile de prune.
  • Masa de cocos obtinuta anterior se toarna uniform peste prune.
  • Se da tava din nou la cuptor inca  20 minute, sau pana cand compozitia de cocos se incheaga.
  • Prajitura cu prune si cocos se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.