Prajitura cu fulgi si lapte de cocos

7 Shares

Iubitorii de cocos  vor indragi imediat acest un desert delicat, usor de preparat cu un gust intens de cocos: Prajitura cu fulgi si lapte de cocos.

Ingrediente Prajitura cu fulgi si lapte de cocos:

  • 250 g unt moale
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana fulgi de cocos
  • 1 cana lapte de cocos

Glazura:

  • 1 lingura suc lamaie
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 cana Zahar pudra

Decor:

  • Fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu fulgi si lapte de cocos:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si cu bicarbonatul de sodiu, apoi se incorporeaza in compozitia de oua-unt-zahar obtinuta anterior alternativ cu laptele de cocos in 2-3 reprize fiecare.
  • Se incorporeaza apoi fulgii de cocos si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 160 grade celsius cca. 60 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca apoi se intinde deasupra glazura:
  • Se amesteca zaharul pudra cu laptele si sucul de lamaie pana cand se obtine o glazura nu foarte groasa.
  • Peste glazura se presara fulgi de cocos, apoi Prajitura cu fulgi si lapte de cocos se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.