Prajitura cu fulgi de cocos

Prajitura cu fulgi de cocos este un desert savuros, cremos si aromat. Se prepara din cateva ingrediente pe care sigur le aveti in camara dvs.

Prajitura cu fulgi de cocos

Ingrediente Prajitura cu fulgi de cocos:

Blat:

  • 4 oua mari
  • 2/3 cana zahar
  • 2/3 cana faina
  • 1/3 cana amidon alimentar
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 1 cana faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame unt la temperatura camerei

Insiropare:

  • 1/2 cana apa fiarta
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura suc de lamaie

Topping-ul:

  • 150 grame fulgi de cocos
  • 20 grame unt
  • 1-2 linguri zahar

Preparare Prajitura cu fulgi de cocos:

Blat:

  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul (il adaugati treptat).
  • Intr-un alt castron mixati galbenusele impreuna cu praful de copt, apoi acestea se incorporeaza in albusele batute spuma anterior.
  • In final adaugati faina si amidonul alimentar.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul in tava de copt si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste blatul, taiati-l in doua parti egale pe latime.

Crema:

  • Puneti la fiert 600 ml de lapte impreuna cu zaharul.
  • Laptele ramas, cei 400 ml, mixati-l intr-un castron cu faina, amidonul alimentar, zaharul vanilat.
  • Turnati mixul obtinut in laptele de pe foc.
  • Mixati continuu pentru a nu se forma cocoloase timp de cateva minute pana cand crema de ingroasa.
  • Lasati crema sa se raceasca complet, apoi incorporati untul in aceasta cu ajutorul unui mixer.

Topping-ul:

  • Intr-o tigaie topiti untul (cele 20 grame), apoi adaugati peste acesta zaharul (1 – 2 lingura).
  • Se adauga fulgii de cocos si se mixeaza ingredientele la foc mic pana cand fulgii de cocos se rumenesc.
  • Scoateti fulgii de cocos rumeniti imediat din tigaie.

Insiropare:

  • Puneti ingredientele cu care veti insiropa blaturile prajiturii intr-un castronel si mixati-le usor.

Asamblare Prajitura cu fulgi de cocos:

  • Asezati primul blat pe o foaie de copt sau pe un platou mare.
  • Insiropati blatul cu jumatate din mixul obtinut anterior din apa, zahar si suc de lamaie.
  • Ungeti apoi blatul cu jumatate din crema obtinuta anterior.
  • Repetati inca o data (blat, insiropare, crema), iar deasupra presarati topping-ul obtinut din fulgii de cocos rumeniti.
  • Dati Prajitura cu fulgi de cocos la frigider cel putin 6 ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.