Prajitura cu prune si topping de cocos

5 Shares

Prajitura cu prune si topping de cocos este un desert de sezon fraged si aromat. Gustul fructelor se combina perfect cu aroma cocosului alcatuind o prajitura excelenta pe care va invit s-o incercati.

Ingrediente Prajitura cu prune si topping de cocos:

Blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g amidon
  • 200 g unt topit racit
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 600 g prune

Topping cu cocos:

  • 3 linguri zahar brun
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu prune si topping de cocos:

Blat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema pufoasa omogena alba.
  • Se adauga untul topit in 2-3 reprize, se mixeaza la viteza mica a mixerului.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu amidonul si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie pe sfert, iar bucatile obtinute se asaza in compozitia din tava impingandu-le usor in aceasta.

Topping cu cocos:

  • Se amesteca ingredientele de topping, iar compozitia obtinuta se presara uniform peste prunele din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute.
  • Daca in timpul coacerii observati ca topping-ul se rumeneste prea tare puteti s-o acoperiti cu folie de aluminiu pana la sfarsitul coacerii.
  • Dupa ce este coapta Prajitura cu prune si topping de cocos se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.