Chec cu prune si gin
Chec-ul cu prune si gin este un desert rapid si gustos de vara. Blatul fraged impreuna cu savoarea fructelor si aroma rafinata a gin-ului, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Chec cu prune si gin:
- 4 prune mari
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g unt topit si racit
- Un praf de sare
- 75 ml gin
Preparare Chec cu prune si gin:
- Intr-un castron amestecati faina cu praful de copt, sarea si zaharul.
- Faceti o gaura in mijlocul amestecului obtinut si adaugati ouale, untul topit si ginul.
- Framantati ingredientele usor pana cand obtineti un aluat omogen.
- Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se taie in bucatele.
- Aluatul obtinut se asaza intr-o tava medie de chec in care ati pus hartie de copt.
- Deasupra se aranjeaza uniform bucatele de prune, impingandu-le usor in aluat.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 45 minute, verificati cu scobitoarea.
- Chec-ul cu prune si gin se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in felii.