Chec cu prune

3 Shares

Deliciosul Chec cu prune este un desert de toamna usor de preparat. Blatul fraged si pufos combinat cu fructele zemoase alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Chec cu prune:

  • 125 g unt
  • 3 linguri lapte condensat pt. cafea sau lapte cu grasime 3.5%
  • 1/2 cana zahar
  • 3 oua
  • 1 1/3 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6-7 prune

Preparare Chec cu prune:

  • Untul se pune intr-o craticioara impreuna cu laptele condensat si zaharul la foc mediu.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia obtinuta incepe sa fiarba.
  • Se ia craticioara de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca.
  • Dupa ce compozitia s-a racit se incorporeaza in aceasta galbenusurile.
  • Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
  • In final se incorporeaza albusurile batute spuma tare, cu ajutorul unei spatule amestecand usor.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava medie de chec in care ati pus hartie de copt.
  • Prunele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se taie in jumatate, se scot samburii.
  • Jumatatile  se asaza apoi in compozitia din tava uniform cu partea interioara in sus, impingandu-le usor in aceasta.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca, 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet Chec-ul cu prune se decoreaza cu zahar pudra si se poate taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.