Chec cu caise

5 Shares

Savurosul Chec cu caise este un desert foarte fraged, aromat, usor de preparat. Blatul fin combinat cu aroma perfecta a caiselor alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Chec cu caise:

  • 3 oua
  • 190 g faina
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingura Limoncello/ 3/4 lingurita esenta de migdale
  • 6-8 caise

Preparare Chec cu caise:

  • Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi Limoncello.
  • Incorporati apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
  • Caisele se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se taie in bucatele (scoateti samburele), ce se vor adauga in compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca de 2-3 ori usor cu o spatula.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava medie de chec.
  • Turnati usor compozitia de chec cu caise obtinuta.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobtioarea.
  • Chec -ul cu caise se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.