Chec cu caise
Savurosul Chec cu caise este un desert foarte fraged, aromat, usor de preparat. Blatul fin combinat cu aroma perfecta a caiselor alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Chec cu caise:
- 3 oua
- 190 g faina
- 125 g unt moale
- 125 g zahar
- 5 g praf de copt
- 1 lingura Limoncello/ 3/4 lingurita esenta de migdale
- 6-8 caise
Preparare Chec cu caise:
- Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena.
- Adaugati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi Limoncello.
- Incorporati apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati usor pana la omogenizare.
- Caisele se spala, se sterg usor cu un prosop de hartie, se taie in bucatele (scoateti samburele), ce se vor adauga in compozitia obtinuta anterior.
- Se amesteca de 2-3 ori usor cu o spatula.
- Puneti hartie de copt intr-o tava medie de chec.
- Turnati usor compozitia de chec cu caise obtinuta.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobtioarea.
- Chec -ul cu caise se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.