Prajitura bicolora cu caise

9 Shares

Prajitura bicolora cu caise este un desert aromat, fraged, perfect de vara. Cana folosita = 250 ml.

Ingrediente Prajitura bicolora cu caise:

  • 4 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 3/4 cana ulei
  • 3/4 cana smantana grasime 12%
  • 3 cani faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 linguri cacao + 2 linguri smantana
  • 600 g caise

Preparare Prajitura bicolora cu caise:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.
  • Adaugati apoi uleiul si smantana, mixati pana la omogenizare.
  • Incorporati faina amestecata in prealabil cu praful de copt, mixati pana la omogenizare.
  • Turnati 2/3 din compozitia obtinuta intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • In restul compozitiei adaugati cacaua si cele 2 linguri de smantana, mixati pana la omogenizare, apoi turnati uniform compozitia cu cacao peste cea simpla, pusa deja in tava, amestecand-o usor cu o furculita.
  • Caisele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se taie pe jumatate si li se scot samburii.
  • Jumatatile de caise obtinute se asaza uniform pe intreaga suprafata a tavii cu miezul in sus.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a copt, Prajitura bicolora cu caise se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca complet, se taie apoi in bucati si se decoreaza cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.